Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η Ν.Δ. στηρίζει την κοινωνία

Το σύνθημα «Νέα Δημοκρατία, άνοιγμα στην κοινωνία» που αφορούσε στις εσωκομματικές διαδικασίες πριν το πρόσφατο Συνέδριο θέλει να γενικεύσει ο Αντώνης Σαμαράς. Στις εισηγήσεις που δέχεται τόσο από τον Διονύση Καραχάλιο, γραμματέα σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος  όσο και από άλλους συνεργάτες του συμπεριλαμβάνεται η δυναμικότερη παρουσία του κόμματος σε χώρους συνάθροισης των πολιτών και κυρίως η υποβολή προτάσεων που αφορούν σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας.
Του Γ. Χρυσικόπουλου
Η αρχή που έγινε με την Οικονομία, το «όχι» στο επαχθές Μνημόνιο, το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά χρειάζεται συνέχεια και στήριξη σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Στις προθέσεις του προέδρου και των στελεχών υπάρχει η γνωστοποίηση ρηξικέλευθων θέσεων για την Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια, τις μεταφορές, τις παραγωγικές ομάδες και τις λύσεις στα προβλήματα τους, τις σχέσεις Ισότητας στην εργασία και στην κοινωνία, το Περιβάλλον κ.α. Κι αυτό είναι κάτι που θα ξεκινήσει άμεσα, στις περιοδείες και τις ομιλίες Σαμαρά ανά την Ελλάδα.
Η τοποθέτηση της κοινωνίας στο επίκεντρο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας δεν γίνεται τυχαία. Κατ' αρχήν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, από τη στιγμή που καταγράφεται πλήρης αποτυχία στην κυβερνητική πολιτική. Το μπάχαλο στη διάρκεια των εξετάσεων με την αποχή των βαθμολογητών που απείλησε να τινάξει στον αέρα το θεσμό των πανελλαδικών αλλά και η κατάργηση του «10» ως όρου εισαγωγής, ενός σημαντικού μέτρου που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και διασφάλιζε τόσο το γνωστικό επίπεδο των φοιτητών όσο και αυτό της μάθησης στις ανώτατες σχολές, δείχνουν ότι η Δημόσια Εκπαίδευση οδηγείται σε αδιέξοδο. Οι πολύκροτες εξαγγελίες του «Νέου Σχολείου» με εξοργισμένους εκπαιδευτικούς, με μαθητές σε σύγχυση και επικεφαλής ανθρώπους που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για το τι σημαίνει ελληνική Παιδεία θα μείνουν μόνο ως επικοινωνιακά τρυκ. Στη θέση του τομεάρχη Παιδείας στη Ν.Δ. βρίσκεται η Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αποδεδειγμένες γνώσεις στο θέμα και με συνεχή υποβολή αντιπροτάσεων σε αυτά που προτείνει το υπουργείο. Ωστόσο αυτό πρέπει να κοινοποιηθεί άμεσα, ώστε να φανεί η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Τα ίδια ισχύουν και τη Δημόσια Υγεία. Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, την ώρα που η υπουργός Υγείας προωθεί νομοσχέδια υπέρ των προμηθευτών, γεγονός που προκάλεσε τη μήνι ακόμα και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Παπανδρέου, η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο εξυγίανσης και βιωσιμότητας για το Εθνικό Σύστημα της Υγείας.
Η δημόσια ασφάλεια είναι ένας ακόμα τομέας που μπορεί να επενδύσει η Ν.Δ. Η πρωτοφανής εγκληματικότητα που μαστίζει την κοινωνία, σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση της Τρομοκρατίας αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με την οργάνωση των σωμάτων ασφαλείας και τις προμήθειες εξοπλισμού, δείχνει ότι χρειάζονται άλλα μέτρα καταπολέμησης και οργάνωσης.

Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός κερδίζει παντού
Στο δεύτερο κομμάτι που στέκονται όσοι προτείνουν στον Αντώνη Σαμαρά ανατρεπτικές προτάσεις με επίκεντρο τον πολίτη και τα ζητήματα που τον απασχολούν, αφορά στην ιδεολογική υπεροχή αυτών που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία έναντι των άλλων ελληνικών κομμάτων. «Σε όλον τον κόσμο τα κόμματα που προτάσσουν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό κυβερνούν και δίνουν λύσεις ισορροπίας στην κρίση των οικονομικών μοντέλων και στο κοινωνικό κρατικό πρόσωπο. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα» λένε στη Ρηγίλλης.
Το πώς θα γίνει η επικοινωνία προτάσεων και θέσεων του κόμματος απασχολεί την ηγετική ομάδα. Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει δηλώσει κατ'επανάληψη ότι οι νέες τεχνολογίες, ιστολόγια και γκρουπ διαδικτυακής ανταλλαγής απόψεων, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση των θέσεων του κόμματος. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον τομέα υστερεί η Νέα Δημοκρατία και χρειάζεται καλύτερη οργάνωση. Επίσης μέσω happening, και σε αυτό θα χρειαστεί η πολύτιμη συμβολή της ΟΝΝΕΔ, η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει προσέγγιση των νέων, στους οποίους θα δείξει και το όραμα που διαθέτει για ένα καλύτερο μέλλον.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου