Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ξεκλειδώνει το τραπεζικό κουτί της Πανδώρας

Ώρα Εθνικής στο χορό των τραπεζικών ανακατατάξεων. Η Κυβέρνηση προσλαμβάνει συμβούλους για την αποτίμηση των προτάσεων που κατατίθενται. Διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες διαφάνειας
Μετά την πρόταση Πειραιώς για την εξαγορά ΤΤ και ΑΤΕ η σκυτάλη περνάει στην Εθνική, που ετοιμάζει σούπερ deal, όπως γράφει η εφημερίδα το Βήμα
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζεται πυρετωδώς. Ο πρόεδρός της κ. Β.Ράπανος φέρεται να μεταδίδει σε συνομιλητές του ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες τόσο προς το εσωτερικό όσο προς το εξωτερικό.
Όταν ερωτάται για την εσωτερική αγορά, απαντά με νόημα ότι «η σκακιέρα δεν έχει πολλά πιόνια». Ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι, μετά την πρόταση Σάλλα για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το ενδιαφέρον της Εθνικής στρέφεται προς την Αlpha Βank των κκ. Κωστόπουλου και Μαντζούνη, καθώς και προς τη Εurobank του ομίλου Λάτση. Όσον αφορά στις διεθνείς αναζητήσεις της Εθνικής, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας τις προηγούμενες ημέρες ταξίδεψε στο Κατάρ και στο Λονδίνο.


Με διαφάνεια οι αλλαγές
Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στον ορισμό συμβούλων, με αντικείμενο την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα και ειδικότερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.

Παράλληλα θα ζητηθεί η υποβολή προτάσεων σχετικά με τις πλέον ενδεδειγμένες κινήσεις όσον αφορά στις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες.
Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια, και με διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος. Σε κάθε περίπτωση εξέφραζαν την έντονη ικανοποίησή τους για την πρόταση, που έρχεται να αλλάξει τον τραπεζικό χάρτη της χώρας, εφόσον τελικά ευοδωθεί, αλλά και για τη δημιουργία θετικού κλίματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την ελληνική οικονομία, ενώ δεν αποκλείουν να πλαισιωθεί και από άλλες αντίστοιχες κινήσεις, με άλλες εταιρείες του Δημοσίου που τελούν υπό αποκρατικοποίηση

 Αντιδρασεις
«Πάνω στα λείψανα των κατακτήσεων των εργαζομένων, αρχίζει τώρα το πάρτυ των εξαγορών, των συγχωνεύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων», σχολίασε από την Ξάνθη η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μάλιστα όσα περισσότερα χάνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο ανοίγει η όρεξη στους κεφαλαιοκράτες να παίρνουν και περισσότερα, παρατήρησε και εκτίμησε πως η αγροτιά, οι γυναίκες και οι νέοι άνθρωποι θα είναι άμεσα τα μεγάλα θύματα. «Η αγροτική παραγωγή και ο μικρός παραγωγός θα δεχθούν νέα πλήγματα με την απειλή της στέρησης των επιδοτήσεων. Επίσης μεγάλες θα είναι οι συνέπειες στην περίπτωση όπου η Αγροτική εξαγοραστεί. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Αγροτική Τράπεζα έχει υποθηκεύσει ένα μεγάλο μέρος της γης των μικρών παραγωγών, αυτών που έχουν μικρή ιδιοκτησία», σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου