Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Παρωδία χωρίς θεατές οι εξεταστικές

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται και πάλι οι πολίτες, οι οποίοι παρά τις νέες εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κινδυνεύουν να παραμείνουν στα… σκοτάδια σε ό,τι αφορά τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων. Αιτία, η εμμονή των πολιτικών κομμάτων, στις γνωστές -παγιωμένες- θέσεις τους.
Τα συμπεράσματα των κομμάτων για την εξεταστική επιτροπή του Βατοπαιδίου, που ήρθαν στη δημοσιότητα, προφανώς… τυχαία, την Τετάρτη μείωσαν το θόρυβο της παραίτησης της Άντζελας Γκερέκου.Ενδεχομένως για το λόγο αυτό, το ΠΑΣΟΚ που έδειχνε να καταλήγει να εισηγηθεί προανακριτική για τρεις, τους Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Π. Δούκα, τους… αύξησε σε πέντε, προσθέτοντας και τους Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλο, για τους οποίους τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητούν να μη συμπεριληφθούν στην πρόταση. Και ταυτοχρόνως προτείνουν αντ’ αυτών να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη, κάτι που αρνείται το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι αν και ζητούν να μη συμπεριληφθεί στην πρόταση ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ κάνουν λόγο για ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού, φωτογραφίζοντας τον Γ. Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του Κ. Καραμανλή. Ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού βλέπει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά στοχοποιεί τον Θ. Ρουσόπουλο, αν και τα εις βάρος του στοιχεία, σύμφωνα με όσα δηλώνουν σε ιδιωτικές συνομιλίες μέλη της εξεταστικής, έχουν αποδυναμωθεί. Από την πλευρά της η Ν.Δ. σκέφτηκε να… ισορροπήσει την κατάσταση προτείνοντας τη δίωξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου!
Θα τη γλιτώσουν όλοι
Όπως και να διαμορφωθεί η τελική πρόταση, οι ευθύνες των υπουργών της Ν.Δ., έχουν παραγραφεί. Φρόντισε γι’ αυτό ο Κ. Καραμανλής και το ΠΑΣΟΚ τον είχε καταγγείλει με στεντόρεια φωνή. Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα αποδεικτικά στοιχεία, απλώς είναι ανύπαρκτα.
Στο τέλος θα οδηγηθούμε σε πέντε διαφορετικά πορίσματα και ο καθένας θα κληθεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ουδείς θα τιμωρηθεί, εκτός από εκείνους που έφαγαν στη… μούρη τη λάσπη που μπήκε μπροστά στον ανεμιστήρα.
Κάτι ανάλογο θα γίνει και στην εξεταστική για την οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ θα καταγγείλει τη Ν.Δ. που με τη σειρά της θα αποδώσει τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ θα καταγγείλει τον καπιταλισμό και την πλουτοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κόμματα εξουσίας και ο ΛΑΟΣ τον Καραμανλή λίγο περισσότερο από τον Παπανδρέου. Όλοι, όπως μικροκομματικά τους βολεύει.
Στην τελική, εκείνο που δεν θα μάθουμε θα είναι πού έγιναν τα λάθη. Και αυτό είναι και το κρισιμότερο ζήτημα. Διότι αν γνωρίζεις τα λάθη σου, ενδεχομένως και να μην τα ξανακάνεις.
Μιλάμε για παρωδίες χωρίς θεατές…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου