Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πράσινο φως στον Καλλικράτη για αλλαγές

Έχοντας το «πράσινο φως» και των εκπροσώπων της τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), που την τελευταία εβδομάδα βρίσκονται στην Αθήνα και ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία της χώρας μας λόγω της προσφυγής μας στον μηχανισμό στήριξης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσιάζει αύριο προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο το τελικό σχέδιο του «Καλλικράτη».


Τη σφραγίδα των εμπειρογνωμόνων που ελέγχουν εξονυχιστικά τα οικονομικά δεδομένα της χώρας έχει η κορυφαία διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και κινείται στη λογική της αναδιάρθρωσης της δομής της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι συναντήθηκαν με την τρόικα, τους παρουσίασαν αναλυτικά το σχέδιο «Καλλικράτης».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό, καθώς διαπίστωσαν ότι εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για μικρότερο αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματικότερο κράτος, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικά κονδύλια που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το ζητούμενο για την ελληνική οικονομία.

Οι δύο υπουργοί έχουν ενημερώσει εκτενώς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε και την τελική εντολή στον υπουργό Εσωτερικών να είναι έτοιμος αύριο για να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις ακόμη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το χωροταξικό του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η νέα διοικητική δομή περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των 1.034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους. Παράλληλα θεμελιώνεται η δευτεροβάθμια περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στη θέση των εβδομήντα έξι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που σήμερα αποτελούν τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δημιουργούνται αιρετές περιφέρειες σε αριθμό ανάλογο των δεκατριών κρατικών σημερινών περιφερειών. Ταυτόχρονα, τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων μειώνονται σε λιγότερα από 2.000, καταργούνται δηλαδή περίπου 4.000 Νομικά Πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις των δήμων.

Επίσης, η κυβέρνηση προχωρεί στη θεμελίωση έως επτά γενικών διοικήσεων που αντικαθιστούν τις δεκατρείς σημερινές κρατικές περιφέρειες ως τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλλει το Σύνταγμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου