Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ζητά η Κομισιόν

Πιέσεις ασκεί η Κομισιόν προκειμένου να ληφθεί άμεσα απόφαση όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα – «Μέσω Ελλάδας… ο Γερμανός φορολογούμενος σώζει γαλλικές τράπεζες», τονίζει ο Χανς Βέρνερ Ζιν


Δεδομένης της σκληρής στάσης της Γερμανίας η Κομισιόν ασκεί πιέσεις προκειμένου να ληφθεί μια άμεση απόφαση όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ελλάδα. «Το οικονομικό πεπρωμένο της Ελλάδας ειδικά σήμερα, μεσούσης της κρίσης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευημερία των υπολοίπων χωρών - μελών της Ένωσης», λέει σε συνέντευξή της προς την γερμανική εφημερίδα Die Welt (Ντι Βελτ) η αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ. «Γι΄ αυτό στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να επιδεικνύουμε διστακτικότητα, αλλά να παρέμβουμε με αποφασιστικότητα για να προλάβουμε τα χειρότερα», λέει χαρακτηριστικά η κα. Ρέντινγκ για να προσθέσει: «Είναι προς ίδιον όφελος της ΕΕ μην οδηγήσει με την αδράνειά της την Ελλάδα στη χρεοκοπία».
«Όχι σε λευκή επιταγή»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Σταϊνμάγερ: "Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή".Τους δικούς του όρους για να δώσει τη συγκατάθεσή του στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα θέτει το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι «το κόμμα του δεν θα συναινέσει, εάν δεν προβλεφθεί η συμμετοχή και ιδιωτικών τραπεζών». Ο ίδιος τόνισε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση Μέρκελ. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει στο κοινοβούλιο ότι όντως κινδυνεύει η σταθερότητα της ευρωζώνης και πως με το πακέτο βοήθειας μπορεί να διασφαλιστεί».
«Σώζουμε γαλλικές τράπεζες»
«Μέσω Ελλάδας ο Γερμανός φορολογούμενος σώζει γαλλικές τράπεζες», επισημαίνει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse (Πάσαουερ Νόιε Πρέσε) ο επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου IFO του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν. Ο ίδιος εξηγεί ότι «ενώ οι γαλλικές τράπεζες διαθέτουν ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 51 δις και η Γερμανία 31 δις, οι Γερμανοί καλούνται τελικά να συνεισφέρουν καταβάλουν 1/3 περισσότερα στο πακέτο βοήθειας από τους Γάλλους».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου