Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ανεστάλη η "λευκή" απεργία των πιλότων - Σε "πυροσβεστικές" αποστολές Α/ΓΕΑ και ΑΤΑ - Λάθη ΥΕΘΑ

Ανεστάλη η «λευκή» απεργία των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας και από το πρωί εκτελείται κανονικά το πτητικό πρόγραμμα, είτε σε ότι αφορά την εκπαίδευση, είτε τις εσωτερικές αερομεταφορές, αλλά το τοπίο στις σχέσεις κυβέρνησης-πιλότων θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή. Αυτή την στιγμή ο Α/ΓΕΑ Βασίλης Κλόκοζας βρίσκεται στη Σούδα σε νέα «πυροσβεστική αποστολή», ενώ ο ΑΤΑ Αντώνης Ατματζάκης έχει ως στόχο να καταπρϋνει τις αντιδράσεις στο Βόλο στην 111 Π.Μ. και την Λάρισα στην110 Π.Μ.....
 Χθες είχε βρεθεί στην Τανάγρα στην 114 Πτέρυγα Μάχης, Στην Καλαμάτα για τον ίδιο λόγο βρίσκεται και ο διοκητής ΔΑΥ Ι.Πέτρουλας. Την επαύριο της μεγάλης σύγκρουσης κυβέρνησης-Ενόπλων Δυνάμεων (η «λευκή» απεργία των πιλότων είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» και πρόγευση των όσων ακολουθούν αν συνεχιστεί η ίδια οικονομική μεταχείριση) τα αισθήματα που επικρατούν στις τάξεις των «αντιμαχομένων» είναι ανάμικτα: Οι μεν πιλότοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι για την αλληλεγγύη που επιτεύχθηκε και για το συντονισμένο της ενέργειάς τους, ενώ στην κυβέρνηση δεν κρύβεται η δυσφορία τόσο για την κίνηση τους, όσο και για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο που είχε αυτή η κίνηση.
Όσο και αν επιχειρήθηκε να ελεγχθεί η επικοινωνιακή εξέλιξη του θέματος κατά την διάρκεια της ημέρας, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, κυρίως λόγω του διαδικτύου που κινήθηκε ανεξάρτητα, με κορυφαίο όλων φυσικά το defencenet.gr, το οποίο ανέδειξε πρώτο το θέμα της απεργίας με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητά του να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (σχεδόν 20.000 αναγνώστες διάβασαν χθες 112.000 σελίδες του defencenet.gr σύμφωνα με τα στοιχεία του google analytics) και υπολογίζετα ότι το θέμα μας αναδημοσιεύθηκε σε 250-300 blogs με συνολική αναγνωσιμότητα άνω των 500.000 αναγνωστών!
Κρίσιμα επικοινωνιακά λάθη έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ( οποίος πάντως πριν τα γεγονότα εμφανίζετε ψηλά σε δημοφιλία: 2ος στην δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε χθες το ΜEGA και 3ος στην διαδικτυακή δημοσκόπηση του zougla.gr).
Το στρατηγικό λάθος του ΥΕΘΑ στε χθεσινά γεγονότα είναι κατ’αρχήν ότι προχώρησε σε δήλωση χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Αυτομάτως «νομιμοποίησε» επικοινωνιακά την απεργία της έδωσε υπόσταση και ανάγκασε ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, δηλαδή το 90% των ΜΜΕ, να ασχοληθούν με το θέμα. Και στο παρελθόν είχαν υπάρξει κάποιες κινήσεις «διαμαρτυρίας», αλλά όλοι οι υπουργοί το είχαν περάσει στο «ντούκου» και ποτέ δεν έγινε κορυφαίο ζήτημα.
Βέβαια, τότε δεν υπήρχε το διαδίκτυο που πολλοί πολιτικοί της παλιάς σχολής επιμένουν να μην λαμβάνουν υπ’όψιν στον επικοινωνιακό σχεδιασμό τους με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεύτερο στρατηγικό λάθος του είναι το περιεχόμενο της δήλωσης: Αντί να είναι συμφυλιωτική και καταπραϋντική όξυνε τα πάθη και άνοιξε βεντέτα. Χθες θα μπορούσε και να είχε πάρει με το μέρος του τον τεράστιο πολιτικό κύκλο των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους μια δύναμη 600.000 ανθρώπων, αλλά έχασε την ευκαιρία. Αντ’αυτού τους «έβαλε απέναντί» του.
Υποτίμησε, ίσω επειδή απουσίαζε στο εξωτερικό και δεν είχε "καθαρή" εικόνα, τις δυνατότητες επίλυσης του θέματος από τους ανώτατους αξιωματικούς. Θα το έλυναν "αναίμακτα" και αθόρυβα, όπως έχει γίνει σε ανάλογες καταστάσεις και στο παρελθόν...
Είναι απορίας άξιο πως ένας πολιτικός με τόσο υψηλή αντίληψη υπέπεσε σε τέτοια λάθη. Δίνοντας τροφή για κακόβουλα σχόλια εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου για τους χειρισμούς του...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου