Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε την …ηγεσία του!

Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος που προέκυψε από τον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου… μαύρα μεσάνυχτα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βίωσε… πρωινές ώρες, ακόμη ένα θρίλερ: Στην ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή μη των Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα, για την υπόθεση του Βατοπεδίου, οι δυο πρώτοι… δεν πλησίασαν καν σε αριθμό ψήφων που να τους οδηγούσε στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είχαν αποχωρήσει από την ψηφοφορία, επομένως το ΠΑΣΟΚ…
έπαιζε μόνο του. Κάτι που σημαίνει ότι στη μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε, μια διόλου ευκαταφρόνητη αριθμητικά ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, επέλεξε να… παραπέμψει την ηγεσία του Κινήματος, και όχι τους δυο πρώην κορυφαίους υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Η εξέλιξη αυτή είχε εν μέρει προαναγγελθεί, καθώς εξαρχής η παραπομπή τους θεωρήθηκε άστοχη και αντίθετη με την «κοινή λογική», το γεγονός ωστόσο ότι η «πράσινη» ανταρσία επιβεβαιώθηκε στην κάλπη, συνιστά ξεκάθαρο και εκκωφαντικό μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους. Η πλειοψηφία της Βουλής αρνήθηκε να υιοθετήσει τις κατηγορίες με βάση τις οποίες είχε προταθεί η παραπομπή πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορίες που «φώναζαν» από μακριά για κομματική εμπάθεια και ρεβανσισμό, στερούμενες κάθε νομικής αλλά και ηθικής βάσης, και απάλλαξε τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Παρόλο που η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής δεν θα αξιολογηθεί ιστορικά ως καταγραφείσα στις «φωτεινές» σελίδες του κοινοβουλευτισμού μας, είναι αλήθεια ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έστω και με τη σχετική ασφάλεια που τους προσέφερε η μυστικότητα της ψηφοφορίας, έκαναν βήματα μπροστά. Και ακύρωσαν την πολιτική ρητορική αλλά και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου