Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ευαγγέλιο

KX_plaiΤέλειωσε και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι πολίτες έστειλαν τα μηνύματά τους στην κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί στο πολιτικό σκηνικό από καλύτερη θέση. Και η μεγάλη αποχή πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Σοβαρά όχι επιδερμικά. Θέλω να πιστέψω ότι θα τελειώσει και η εκλογολογία. Εκλογολογία που άνοιξε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Διότι η Ελλάδα παραμένει στο μάτι του κυκλώνα. Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημοσιονομική εξυγίανση έχει πέσει αρκετά έξω. Οι δαπάνες δε μειώθηκαν όσο θα έπρεπε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα νοσοκομεία. Άλλοι φόροι δεν μπορούν να επιβληθούν και τα επιπλέον έσοδα που προσδοκούσε το δημόσιο δεν εισπράχθηκαν. Στο πεδίο της ανάπτυξης, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, για να μην πω απραξία (επενδυτικός νόμος, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ κλπ.). Η εξίσωση, γενικά, δε βγαίνει.

Είναι φανερό, ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη φάση με επιπλέον μέτρα, τα οποία η κυβέρνηση μετέθεσε συνειδητά για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εν όψει των δυσκολιών αυτών, ο Πρωθυπουργός μίλησε χθες για εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση είναι πράγματι ζητούμενο. Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Ελλάδα μπαίνει πάνω απ’ όλα. Ωστόσο η εθνική συνεννόηση δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης. Η υπερβολή με τις εξεταστικές επιτροπές και η μικροκομματική παρελθοντολογία εκ μέρους της κυβέρνησης σίγουρα δε βοηθούν. Ακόμα όμως περισσότερο δε βοηθά η αντίληψη της κυβέρνησης πως η πολιτική της είναι Ευαγγέλιο και κάθε κριτική, κάθε άλλη πρόταση, πρέπει να απορρίπτεται. Θεωρούσαν δημαγωγική την κριτική πως ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω. Έπεσε!  Θεωρούν άδικη την κριτική για τις απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων. Πέσανε όμως από την 5η στην 23η θέση στην ΕΕ. Δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για την αναποτελεσματικότητα του νόμου για την απλούστευση της ίδρυσης εταιριών. Ο νόμος, όμως, δεν εφαρμόζεται.

Τα Ευαγγέλια, λοιπόν, υπάρχουν μόνο στη θρησκεία. Η αλαζονεία είναι πάντα κακός σύμβουλος. Και οι συνεχείς απαξιωτικές επιθέσεις εναντίον των αντιπάλων δε δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αναγκαία πράγματι εθνική συνεννόηση. Ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ έχει το κύριο βάρος της ευθύνης. Αν ξεχνούσε τον κακό του εαυτό θα βοηθούσε πολύ την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου