Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στρατηγική για γέλια

 ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ στο κυβερνών κόμμα κρατούν πλέον αποστάσεις από τα αστεία επιχειρήματα που άκουσαν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ότι «την επόμενη Κυριακή ψηφίζουμε για τον “Καλλικράτη”»…Η δήθεν στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης διά στόματος Ραγκούση έχει ενοχλήσει πολλούς εντός της κυβέρνησης. Διότι, φυσικά, εκτός αυτής είναι όλοι έξω φρενών. Το αστείο αυτή τη φορά ήταν πολύ χοντροκομμένο. Η πρώτη Κυριακή ήταν Εκβιασμός, η δεύτερη είναι «Καλλικράτης»;

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η λυπητερή για την κυβέρνηση έρχεται μετά τις 15 Νοεμβρίου, όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και… των ελέγχων της τρόικας. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που επέδειξε ως εκλογική στρατηγική της η κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει θύελλα αρνητικών σχολίων ανάμεσα σε στελέχη που πλέον αποφασίζουν να μην κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν τις διαφωνίες τους.
 ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ κανένα μήνυμα δεν έχει λάβει από τις εκλογές. Ομως στελέχη του, που διαπιστώνουν τη στροφή του εκλογικού σώματος, θέλουν να δείξουν ότι δεν συμμερίζονται την κυβερνητική γραμμή. Είναι, δε, τέτοια η ασυνεννοησία, που πλέον ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, άθελά του, ηθελημένα, αδιάφορο είναι, προανήγγειλε ουσιαστικά τα νέα πρόσθετα μέτρα, καθώς δύσκολα θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ότι κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αντέξει πολιτικά την τήρηση του παρόντος μνημονίου έως το 2013, οπότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα θα προκηρυχθούν εκλογές. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου