Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΔευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Περιορισμένη αξιοπιστία

Περιορισμένη αξιοπιστίαOι παραινέσεις του πρωθυπουργού προς τα Μέσα Ενημέρωσης να μη δημιουργούν κλίμα πανικού δημοσιεύοντας πληροφορίες για λήψη επώδυνων μέτρων έγιναν με καθυστέρηση πολλών μηνών.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε κάθε επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό, δεν έχανε την ευκαιρία να τονίζει προς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ότι στην Ελλάδα οργιάζουν η διαφθορά, η αναξιοπιστία και η δημοσιονομική αταξία.
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, που στιγματίσθηκε από τις ακατανόητες επισημάνσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», ήταν η αντίδραση των αγορών και η εκτίναξη των σπρεντ, με τελική κατάληξη την αδυναμία προσφυγής της χώρας στις αγορές και την είσοδο του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή, ο κ. Παπανδρέου ήταν χθες σαφής: «Εάν οι πολίτες πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τα δημόσια έσοδα».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο φετινό Προϋπολογισμό ποσά ύψους 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και 1,2 δισ. από την αντίστοιχη μάχη κατά της εισφοροδιαφυγής.
Ομως, στην έκθεση προόδου που υπέγραψε τον Αύγουστο ο κ. Παπακωνσταντίνου προκύπτει ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους το οικονομικό επιτελείο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα 2,4 δισ. ευρώ που υπολόγιζε από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
Επομένως, «λεφτά υπάρχουν», όπως επέμεινε και χθες ο κ. Παπανδρέου, αλλά όχι στα δημόσια ταμεία.
Ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης, όταν πέρυσι σε συνέντευξή του χαρακτήριζε καταστροφικό το πέρασμα του Ταμείου από όλες τις χώρες τις οποίες είχε δανειοδοτήσει, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα πέραν όσων περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Θα γινόταν πιο πιστευτός εάν δεν είχε επιδοθεί το 2009 σε μία ακατάσχετη παροχολογία, η οποία περιορίζει το βαθμό αξιοπιστίας των δεσμεύσεών του.
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου