Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εμείς πότε θα ανασυρθούμε από το ορυχείο του ΔΝΤ;

Άκουσα με χαρά, ότι ο υπουργός Οικονομικών βλέπει φως στο τούνελ και μπορεί πλέον να εκτιμήσει πότε θα ανασυρθούμε όλοι εμείς… οι μεταλλωρύχοι από το «δωμάτιο σωτηρίας» του ΔΝΤ! Σκέφτηκα, μάλιστα, ότι είναι λάθος που δεν έχουμε σπεύσει για ανθρωπιστικούς λόγους να αναλάβουμε εμείς τη διάνοιξη της σήραγγας εκεί στο ορυχείο της Χιλής, ώστε να ανασυρθούν στο φως και στο φρέσκο αέρα οι Χιλιανοί εργάτες, που θα περιμένουν, όπως φαίνεται, μέχρι τα Χριστούγεννα για να βγουν στην επιφάνεια του εδάφους. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκείνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες και μεγαλύτερη σιγουριά να απελευθερωθούν από τον υπόγειο τάφο τους στα έγκατα της γης, παρά τα εκατομμύρια των Ελλήνων
που παρακολουθούν, χωρίς καμία συναίνεση, την υλοποίηση του Μνημονίου που αποδεικνύεται στην πράξη θανατηφόρο για το σύνολο της οικονομίας.
Όταν οι Έλληνες καταλάβουν, πού έχει οδηγήσει τη χώρα ο κ. Παπανδρέου και οι στενοί συνεργάτες του, αυτή η κυβέρνηση θα έχει φύγει μακριά, θα έχει περάσει σε ένα από τα σκοτεινότερα χρονοντούλαπα της ιστορίας και θα αναζητούνται πάλι ευθύνες και υπαίτιοι της εθνικής καταστροφής. Είναι ασύλληπτο και αδιανόητο το γεγονός, ότι ενώ, μήνα με το μήνα και μέχρι το 2014 θα κορυφώνεται το χρέος, η σοσιαλιστική κυβέρνηση αποτεφρώνει τα υπολείμματα της ενεργού εθνικής οικονομίας και στέλνει στην ανεργία και στη μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο σημερινός πρωθυπουργός εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ξένους δανειστές της χώρας, γνωρίζοντας ότι με βάση τα μέτρα που παίρνει δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν σταθεροί επενδυτές, παρά μόνο καιροσκοπικά κεφάλαια, τα οποία θα νοικιάσουν ή θα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές οτιδήποτε παραμείνει ακόμη ζωντανό στην αγορά και γενικά στην οικονομία. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι η μηδενική ανταγωνιστικότητα της χώρας, δεν μπορεί να έχει ανάκαμψη με φόρους που αγγίζουν το 50% στις εταιρείες και με εξοντωτικό φοροκυνηγητό των φυσικών προσώπων. Γνωρίζει ακόμη και ο ίδιος και οι στρατιές των συμβούλων του, ότι η μείωση μισθών και συντάξεων και κυρίως η ανασφάλεια που υπάρχει στα εκατομμύρια των Ελλήνων έχει φέρει κάθετη πτώση του τζίρου της αγοράς και ήδη αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τον αριθμό των λουκέτων και των ανέργων. Είναι θέμα μηνών, ενδεχομένως, στο τέλος του 2010 ή στις αρχές του 2011 η ατμόσφαιρα να θυμίζει πλέον Αργεντινή την εποχή που χιλιάδες χτυπούσαν κατσαρόλες ή σκηνές από νήσους της Καραϊβικής, όπου οι κάτοικοι ξεσπούσαν από ελλείψει στοιχειώδους διαβίωσης. Φυσικά, στο θέμα της ανάπτυξης, αυτό που βλέπουμε είναι το θέμα της συγχώνευσης των τραπεζών με την πώληση ορισμένων κρατικών, την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ με την αναπόφευκτη απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων και φυσικά στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης τη μετατροπή της χώρας σε καζίνο με νέες άδειες για πράσινες τσόχες και ρουλέτες, με φρουτάκια όλων των ειδών και των μορφών σε κάθε φτωχογειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή, με ιντερνετικό στοίχημα για να οξύνεται ο νους νέων και γέρων και για να κυκλοφορεί σοσιαλιστική ελπίδα με στόχο την αύξηση των κερδών των κυρίων που κατέχουν τα κανάλια και υποστηρίζουν όλες τις παράνομες εφαρμογές του επικαιροποιημένου και συνεχώς ανανεούμενου μπανανο-μνημονίου. Μπορεί οι Έλληνες να μην ψήφισαν στις 4 του Οκτώβρη όσα κάνει ο κ. Παπανδρέου, αφού κανείς δεν τους προειδοποίησε, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία τους θα μετέχει των μαζικών αγωγών που κατατίθενται κατά του Μνημονίου. Όσον αφορά για τις εκλογές που έρχονται και τις επόμενες είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι πολλοί από τους υπάρχοντες στην πολιτική σκηνή, συμπεριλαμβανομένου και του ταξιδευτή, θα αποχαιρετήσουν οριστικά τον πολύπαθο αυτό τόπο, αντιμετωπίζοντας τυφώνα λαϊκής οργής και αποδοκιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου