Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Καμία συναίνεση δεν πρέπει να δώσει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν ομολογήσει τα λάθη του.

Αυτό εδώ το blog, λέει πάντα και θα πει και τώρα τα πράγματα με το όνομά τους.
Το 2004, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ευρισκόμενη μπροστά σε τεράστια ελλείμματα και ανακαλύπτοντας τις λογιστικές “τακτοποιήσεις” της κυβέρνησης Σημίτη για το δημόσιο έλλειμμα, αντί να προχωρήσει, για το καλό της χώρας, σιωπηρά στις αναγκαίες δημοσιονομικές προσαρμογές, προτίμησε να κάνει τη γνωστή απογραφή για να το παίξει «ηθική» και να πλήξει ταυτόχρονα επικοινωνιακά το ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν...
να εκτεθεί η χώρα διεθνώς, να βάλει τη χώρα υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση και να τραβήξει την προσοχή των διεθνών κερδοσκόπων που αναζητούσαν κατάλληλη ευκαιρία για «αίμα».
Στη συνέχεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί έστω να χρησιμοποιήσει αυτή της την ενέργεια ως άλλοθι για συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών, τουναντίον συνέχισε τη χαλάρωσή τους, υπηρετώντας το Σύστημα ΠΑΣΟΚ. Στο τέλος ομολόγησε την κατάσταση και παρέδωσε την κυβέρνηση.
Από τις 5-10-2009, που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, αντί ο κ. Παπανδρέου να σιωπήσει και να επωφεληθεί των χαμηλών  spreads, ώστε να εξασφαλίσει με χαμηλά επιτόκια τον απαραίτητο δανεισμό πρώτα και στη συνέχεια να προχωρήσει σε τακτοποίηση των δημοσίων οικονομικών, τουναντίον ακόμα χειρότερα αυτός, κατέγραψε το δημόσιο έλλειμμα στο 12,7% και ταυτόχρονα βγήκε διεθνώς και άρχισε να μιλάει για «Τιτανικό» και απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, μπλοφάροντας μάλιστα προς την ΕΕ ότι θα πάει στο ΔΝΤ, ενώ προς το εσωτερικό προσπάθησε και προσπαθεί να φορτώσει την όλη κατάσταση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ενέργεια αυτή, πολύ χειρότερη από εκείνη του κ. Αλογοσκούφη, έδωσε το έναυσμα για πάρτι των κερδοσκόπων σε βάρος του λαού και της χώρας. Ας αφήσουμε δε και τις καταγγελίες για το Τ+10 της Τράπεζας της Ελλάδος, για την οποία υπόθεση άρχισε έρευνα.
Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά έχει το θράσος το ΠΑΣΟΚ, από το ένα μέρος να εξακολουθεί να δείχνει τη Νέα Δημοκρατία ως απόλυτα υπεύθυνη για το ότι πάμε στο ΔΝΤ και από το άλλο να ζητάει τη συναίνεσή της και να την προκαλεί να υποδείξει διαφορετική λύση εδώ και τώρα.
Αυτή λοιπόν η διχαστική τακτική του ΠΑΣΟΚ, που εσκεμμένα γίνεται, ακόμα και τώρα μπροστά στον διεθνή εξευτελισμό και στη λαϊκή εξαθλίωση, θα πρέπει να σταματήσει εδώ.
Αν πράγματι θέλουν το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να βγούνε δημόσια και αφού ζητήσουν συγνώμη, να ομολογήσουν ότι έκαναν και αυτοί λάθη, τουλάχιστον ισάξια με αυτά της Νέας Δημοκρατίας.
Διαφορετικά, καμία συναίνεση δεν πρέπει να δοθεί στο ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.
Όσοι δε  από τη Νέα Δημοκρατία, χρημάτισαν υπουργοί σε καίριες θέσεις κατά τη διάρκεια των 5,5 ετών και αισθάνονται συνυπεύθυνοι, ας ταχθούν αλληλέγγυοι με το ΠΑΣΟΚ για την καταστροφή που έρχεται και ας αφήσουν τα παραμύθια περί δήθεν πολιτικής υπευθυνότητας.    
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου