Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΤρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010


«Τα ψέματα τελείωσαν, τα προσχήματα τελείωσαν και οι μάσκες έπεσαν», δηλώσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός τόσο στη συνέντευξη τύπου όσο και στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε ότι πέρσι στη ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου παραπλάνησε πολιτικά τον ελληνικό λαό με το «υπάρχουν λεφτά» και τώρα αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι ο ίδιος μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες περίμεναν να ακούσουν πολλά από τον πρωθυπουργό για μία σειρά από θέματα αλλά ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δώσει διέξοδο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε “ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι θα γίνει με έσοδα, όπου παραδέχτηκε ότι υπάρχει μαύρη τρύπα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, δεν έδωσε απάντηση για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ ενώ η ΝΔ έχει πει όχι στην αύξηση του όπως και στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν είπε τι θα γίνει με την ύφεση, την ανεργία, τον πληθωρισμό, δεν είπε πολλά παρά ελάχιστα για την ανάπτυξη και την αύξηση των επενδύσεων, δεν είπε τι θα γίνει με τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν είπε τι θα γίνει με τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το έλλειμμα ρευστότητας στην αγορά”.
Δηλώσεις έκανε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Ο πρωθυπουργός δραπέτευσε από τη σκληρή πραγματικότητα που έχει οδηγήσει τη χώρα. Απέφυγε κάθε αυτοκριτική για όσα έχει υποσχεθεί. Επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Δεν είπε τίποτα για τις ευθύνες από το ’81 και έπειτα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ», τόνισε αναφέροντας πως η ηγεσία της κυβέρνησης είναι πλέον αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα.
Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού δεν περιείχαν ίχνος αυτοκριτικής για τις υποσχέσεις του πέρσι στη ΔΕΘ . Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι πέρσι ο κ. Παπανδρέου είχε υποστηρίξει ότι το πάγωμα των μισθών οδηγεί σε πάγωμα της αγοράς και φέτος δεν πάγωσε αλλά μείωσε μισθούς. Επίσης είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε υποστηρίξει πως η αύξηση των φόρων οδηγεί σε ύφεση και τελικά αύξησε άμεσους και έμμεσους φόρους.
Παράλληλα ανέφερε ότι οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού δεν περιείχαν αυτοκριτική για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και τόνισε πως «ο δρόμος του μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος αλλά ήταν επιλογή της κυβέρνησης και δική της ευθύνη».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε στοιχεία που καταδεικνύουν επιβάρυνση της οικονομίας τη δεκαετία του ’80 ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως το 87,2% των 80 δις ευρώ που αυξήθηκε το χρέος την περίοδο 2004-2008 αφορά δαπάνες από υποχρεώσεις που το ΠΑΣΟΚ είχε επιβαρύνει τη χώρα. Επεσήμανε δε ότι την περίοδο 2007-2009 ο μέσος όρος του ελλείμματος στην ΕΕ ήταν 6% ΑΕΠ και του χρέους 14,8%.
Συμπλήρωσε επίσης ότι η κυβέρνηση φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 ενώ σε ότι αφορά την τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου κατά της μετρολογίας, αναρωτήθηκε αν είναι μετρολογία όταν η έκθεση του Σεπτεμβρίου προβλέπει περικοπή δαπανών 4 δις ευρώ το 2010. Κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι αγνόησε τους κινδύνους που απορρέουν από το μνημόνιο.
Από την πλευρά του ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης ανάπτυξης της Ν.Δ κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι : “το μείγμα πολιτικής δεν άλλαξε, το ρυθμιστικό και φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα για τις επιχειρήσεις την κάνει μη ανταγωνιστική σε σχέση με τις όμορες χώρες, ο πρωθυπουργός απέκλεισε μάλλον την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης”. Εεπεσήμανε ακόμα ότι η αγορά δεν αντέχει νέα αύξηση του ΦΠΑ
Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν επικοινωνιακή, έκθεση ιδεών και πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί πλέον από τις πράξεις της, από το πώς πάει η οικονομία η οποία «έχει μπει σε βαθύτατη ύφεση»Μετά από ερώτηση για το θέμα της περαίωσης ο κ. Σταϊκούρας το χαρακτήρισε επικοινωνιακό μέτρο για να καλυφθεί μέρος των εσόδων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου