Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το μικρό καλάθι και το... 2013!

«Συννεφιασμένο» το κλίμα στην κυβέρνηση (Από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ)

Από την 1/1/2011 φαίνεται πως θα υπάρξει εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης όπως προκύπτει από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς έως σήμερα δεν υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής! Νέα μέτρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν θα παρθούν, όπως και δεν θα γίνουν νέες περικοπές στους μισθούς όπως επισήμανε, ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί πως πέρσι, στην ΔΕΘ, άλλα έλεγε και άλλα έγιναν... Ο πρωθυπουργός, μπορεί να χαρακτήρισε «καταστροφικό» το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, ωστόσο στην σχετική ερώτηση που διατύπωσε δημοσιογράφος του Μπλούμπεργκ, δεν μίλησε για... καταστροφή! Όσον αφορά τα εσωκομματικά, διέψευσε ότι υπάρχουν «ακέφαλα υπουργεία», χαρακτήρισε νικηφόρες τις επιλογές στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και επιβεβαίωσε τη συνεργασία του με τον Λουκά Παπαδήμο.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως διέψευσε ότι σκέφτεται να μετακινηθεί σε αξίωμα στην ΕΕ ή στον ΟΗΕ...
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ευδιάθετος στην συνέντευξη Τύπου, την ίδια ώρα που το... υπουργικό συμβούλιο που παρακολούθησε, φαινόταν πως ήταν... αμήχανο, από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στην Θεσσαλονίκη αλλά και την ομιλία στο Βελλίδειο όπου είδαν τους επιχειρηματίες να φεύγουν με χαμηλά το κεφάλι.
Για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός έθεσε το νέο δίλημμα «ή αλλάζουμε την Ελλάδα, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα», εξηγώντας ότι ή θα κάνουμε τα αυτονόητα, ή καταδικάζουμε την Ελλάδα να παραμένει συνεχώς σε κρίση και να παλεύει για τη σωτηρία της, δέσμια ξένων δυνάμεων, όπως είπε.
Και στη συνέχεια, προχώρησε σε έναν... απολογισμό αυτών των 11 μηνών σημειώνοντας πως έγιναν σε αυτό το διάστημα όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες. «Και λάθη έγιναν. Αλλά δεν κάναμε το μεγάλο λάθος: Να παραμείνουμε αδρανείς» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Στις ερωτήσεις, από τις οποίες έλειψαν ο ΟΣΕ, οι βυτιοφορείς και ο ανασχηματισμός της... νύχτας, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφική «για την οικονομία, την αξιοπιστία, το μέλλον μας» και στην συνέχεια εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει μειωθεί το έλλειμμα κατά 40%.
Σε αυτό το σημείο, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, κάνοντας έκκληση να μετριάσουν όπως είπε τη «μετρολογία», καθώς αυτό «...επηρεάζει όλη την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, την ψυχολογία, αλλά και το κλίμα στο εξωτερικό». Να μην δαιμονοποιούνται ιδέες, να μην διασπείρουμε τον πανικό. Και έφερε ως παράδειγμα το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης: «Απόφαση δεν έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος θεωρεί ότι αυτό είναι απόφαση». Όπως εξήγησε, το μέτρο αυτό, της εξίσωσης των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, προαπαιτεί ένα μηχανισμό αναδιανομής, ο οποίος δεν υπάρχει και συνεπώς «δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε μέχρι να υπάρχει αυτός ο μηχανισμός. Όταν δημιουργηθεί θα το συζητήσουμε».
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος για νέα μέτρα: «Δεν υπάρχουν καινούργια μέτρα. Υπάρχουν αυτά τα οποία αποτυπώνονται στη συμφωνία με το μηχανισμό στήριξης, είπε, και πέρα από εκεί είναι οι προτεραιότητες μας, όπως η Παιδεία». Εξάλλου, διέψευσε ότι υπάρχουν πιέσεις για νέες περικοπές μισθών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα «θα φτάσουμε στο στόχο μας στο τέλος του 2010» το οποίο χαρακτήρισε άθλο.
Διέψευσε ακόμη ότι θα υπάρξει νέο «χαράτσι» από τη ΔΕΗ. «Δεν θα επιβαρύνουμε στη ΔΕΗ τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα» είπε.

Εσωκομματικά
Ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε στην συνέχεια να απαντήσει σε... εσωκομματικές ερωτήσεις επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχουν ακέφαλα υπουργεία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει φρένο σε όλα εκείνα που λέγονται και γράφονται για τις αρμοδιότητες.  Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το μεγάλο μέγεθος της κυβέρνησης που προέκυψε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός επισήμανε αρχικά ότι το προηγούμενο σχήμα είχε «μία πολύ θετική πορεία» αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Το νέο σχήμα χρειάζεται, ανέφερε ο πρωθυπουργός, γιατί υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης του ελέγχου και της εποπτείας στις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση. «Βρήκαμε παντού προβλήματα», πρόσθεσε.
Ρωτήθηκε και για τον Θόδωρο Πάγκαλο λέγοντας πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους: «Οι αποφάσεις που λαμβάνω δεν έχουν σχέση με πρόσωπα, αλλά με λειτουργίες που πρέπει να υπάρξουν για να είναι αποδοτική η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, ο πρωθυπουργός είπε πως «τα υπουργεία δεν είναι ακέφαλα». Και σε αυτό το σημείο, έστρεψε τα πυρά του προς τα ΜΜΕ  χαρακτηρίζοντας πως «μύθο που καλλιεργήθηκε συστηματικά» τα περί ασάφειας αρμοδιοτήτων, που «υπάρχουν και ασκούνται».
Απάντησε και στην κριτική για την άνοδο του υπουργικού συμβουλίου στην Θεσσαλονίκη λέγοντας πως «ήρθαμε για δουλειά, όχι για βόλτα, και ακούσαμε και κριτική».

Ξανά το ρητό «λεφτά υπάρχουν»
Παρά τα όσα έχει ακούσει στο παρελθόν ο Γιώργος Παπανδρέου, τουναντίον και χθες χρησιμοποίησε το ρητό «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο το θέμα είναι -όπως τόνισε- πού πάνε τα λεφτά αυτά.
Αναφερόμενος στην φοροδιαφυγή, έκανε λόγο για μία «χρόνια ασθένεια που αντιμετωπίζει το κράτος» και τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές». «Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε το φορολογικό μηχανισμό και αυτό είναι προτεραιότητά μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τώρα θα πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του για δημοψήφισμα σε ότι αφορά το μνημόνιο όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε το εξής ερώτημα: Να πάρουμε όλα τα μέτρα για να επιβιώσουμε ή να χρεοκοπήσουμε;». Θα βάζαμε την Ελλάδα σε μία περιπέτεια για μια προφανή απάντηση», είπε ο πρωθυπουργός. Επίσης, τόνισε ότι το 2013 είναι το τέλος αυτής της διαδικασίας που προβλέπει το Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από τον περιορισμό του Μνημονίου ακόμη και πριν από το 2013!
Στη συνέχεια επισήμανε την αναγκαιότητα του μνημονίου: «Δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα θα ζούσαμε» αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός. Αν υπήρχε η τόλμη να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές δεν θα βρισκόμασταν εδώ και θα τα βγάζαμε πέρα μόνοι μας με λιγότερο πόνο» σημείωσε και συνέχισε: «Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με όλες τις κακές πρακτικές και αντιλήψεις για να πάει η χώρα μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε για το πατριωτικό συμφέρον», διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα επιβαρύνουν τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Δεν... φεύγει για ΟΗΕ!
Δεν πρόκειται να... φύγει από την Ελλάδα μόνιμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν πάει σε Ε.Ε. ή στον ΟΗΕ, ήταν αφοπλιστικός! «Με έχετε δει να φυγομαχώ; Άλλοι είναι οι φυγάδες. Ανέλαβα στα δύσκολα, δεν θα δειλιάσω. Εκεί έχω ταχτεί και θα μείνω».
Όσον αφορά την απόπειρα εναντίον του, το πρωί του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου το χαρακτήρισε ως... περίεργο περιστατικό, προσθέτοντας πως δεν φοβάται να κυκλοφορήσει στον κόσμο. «Η έκφραση διαφορετικής γνώμης είναι μέρος της δημοκρατικής κουλτούρας, αλλά όχι η βία» επισήμανε παρατηρώντας στην συνέχεια πως κατασκευασμένα γεγονότα που θέλουν να δείξουν σκηνές βίας για τη χώρα μας είναι «βούτυρο στο ψωμί τους» και κάνουν κακό στην Ελλάδα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου