Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Σημεία και τέρατα στο Θερινό τμήμα της Βουλής.


Σημεία και τέρατα στο Θερινό τμήμα της Βουλής.Στο χθεσινό άρθρο αναφέρθηκα στα διάφορα «τέρατα» που γεννά τα Α` Θερινό Τμήμα της Βουλής. Ξεκίνησα με τις εξωφρενικές αυξήσεις που ψηφίστηκαν σε διάφορους συνεργάτες του πρωθυπουργού και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων πολιτών.
Επεσήμανα ότι πολλά από αυτά τα «τέρατα» που γεννά το Θερινό τμήμα της Βουλής θα περάσουν από τα ΜΜΕ ως …. «ποτέ μη γενόμενα»! Δεν θα τα πληροφορηθεί ποτέ ο ελληνικός λαός. Η διαπλοκή άλλωστε κυβέρνησης και ΜΜΕ  είναι ένας «Δείπνος μυστικός» με συνεχώς ανανεωνόμενα τα …
«εδέσματα».
Διαφωνείτε; Παραθέτω ένα απόσπασμα από τα πρακτικά στο Θερινό Τμήμα της Βουλής που αφορά τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο ( τέτοιο θράσος ; ) που γέννησε τα διάφορα τέρατα,  όπως αυξήσεις συνεργατών πρωθυπουργού, αντισυνταγματικές υπερ-αρμοδιότητες υπουργού Οικονομικών, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας  με αποσύνδεση  από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέχρι και πρόβλεψη για πώληση … …άυλων δικαιωμάτων .
Μάλιστα ! Έτσι ακριβώς. Άυλα δικαιώματα , χωρίς περαιτέρω επεξήγηση. Και αυτό το … «πράγμα» ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Και τα ΜΜΕ … έκαναν ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν , δεν γνωρίζουν τίποτα.
Γιατί; Η απάντηση κρύβετε στο απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής: « Ο Ειδικός Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης έχει το λόγο για τέσσερα λεπτά.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Θα ξεκινήσω, κύριε Υπουργέ, με μια ερώτηση που αφορά σε μια συγκεκριμένη τροπολογία.  Λέτε στο 5, οι διατάξεις της παραγράφου 4, του άρθρου 7 του ν. 3845/2010 αντικαθίστανται από τότε που ίσχυσαν ως ακολούθως. Οι διατάξεις της παραγράφου 12, του άρθρου 5 του ν.3845/2010 ισχύουν από 1/10/2010. Αφορά στο Φόρο των Τηλεοπτικών Διαφημίσεων. Εδώ φαίνεται ότι ενώ αυτό έπρεπε να εφαρμόζεται, το πάτε χρονικά πίσω. Τι συμβαίνει εδώ;
Εδώ θέλω μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση, διότι νομίζω ότι είναι σημαντικό. Δεν εισπράττετε, δηλαδή, το φόρο όλους αυτούς τους μήνες, ενώ θα έπρεπε; Διότι ο νόμος έλεγε ότι θα έπρεπε να έχει εισπραχθεί. Θα έπρεπε, δηλαδή, και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κ.τ.λ. Περιμένω την απάντηση σε αυτήν τη διευκρινιστική ερώτηση.»
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης έχει το λόγο για τέσσερα λεπτά, αλλά …..δεν απαντά. Αγνοεί παντελώς το συγκεκριμένο ερώτημα. Αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό . Σαν  να μην έγινε ποτέ η ερώτηση.
Στο τέλος της ομιλίας του κ. Σαχινίδη παρεμβαίνει ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ακολουθεί ο εξής διάλογος που είναι χαρακτηριστικός του πως αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση τα ΜΜΕ και ποια αλληλένδετη σχέση έχει καλλιεργηθεί μεταξύ τους.
«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Δεν θέλω να επαναλάβω ομιλία, αλλά ακούστε, παρακαλώ, ορισμένα πράγματα, γιατί πρέπει να απαντώνται σε αυτή την Αίθουσα ορισμένα σοβαρά ερωτήματα.
Ο Εισηγητής μας έθεσε επί της τροπολογίας ένα σοβαρό ερώτημα, για το οποίο δεν απαντήσατε. Είπε ότι ψηφίστηκε ο νόμος 3845/2010.(σ.σ Υπενθυμίζω ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι το γνωστό «μνημόσυνο» των εργασιακών δικαιωμάτων  ή  άλλως το περιβόητο «μνημόνιο» που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, ως εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης  και ψήφισε στην Βουλή το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα γνωστά εξαπτέρυγα του)  Αυτός ο νόμος στην παράγραφο 12 του άρθρου πέμπτου περιλαμβάνει το φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων σε ύψος 20%.
Αυτός ο φόρος ψηφίστηκε, λοιπόν, και έπρεπε να εισπράττεται ο φόρος αυτός ήδη και να αποδίδεται μηνιαίως. Γιατί, δυστυχώς, όταν πρόκειται για φόρους που λεηλατούν εισοδήματα εργαζομένων, τους εισπράττετε αμέσως. Εδώ, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν κινηθήκατε να εισπράξετε αυτό το φόρο. Και με την τροπολογία που φέρατε στην παράγραφο 5 μεταθέτετε στην 1/10 την εφαρμογή αυτού του φόρου.
Και εδώ υπάρχει το ερώτημα: γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί δεν εφαρμόζετε το σχετικό φόρο αμέσως; Και μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση; Είναι ερωτήματα στα οποία θα έπρεπε να λάβετε μια θέση. Και, παρακαλώ, ενδιαφέρουν όλη την Αίθουσα, νομίζω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Υπουργέ, θέλετε το λόγο για ένα λεπτό; Ορίστε.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Απλώς να πω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτός ο φόρος είναι ένας φόρος που επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ( σ.σ Η τρόικα το επέβαλε  υπουργέ μου ) απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου. Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Μα, δεν απάντησε. Είναι απάντηση αυτή;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Κύριε Κοινοβουλευτικέ Εκπρόσωπε, παρακαλώ. Αυτό ήθελε να πει ο κύριος Υπουργός.(σ.σ ?)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Αυτό είναι μη απάντηση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Αυτό είναι πολιτικό συμπέρασμα.(σ.σ ?)
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κηρύσσεται περαιωμένη η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη (sic!)»….
Καταλάβατε ;
Bookmark It

1 σχόλιο:

  1. http://www.opengov.gr/ypep/?p=28

    Άλλο ένα τερατώδες νομοσχέδιο, για την "επιτάχυνση των μεγάλων έργων" με πρωτοφανείς ρυθμίσεις που καταπατούν συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζαμε για την περιβαλλοντική αδειοδότηση!!!

    Βγήκε για "διαβούλευση" (σε πολλά εισαγωγικά!) μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου και θα ψηφιστεί πιθανότατα από το θερινό τμήμα της Βουλής. Και μετά θα τρέχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή