Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

…Και οι λοιποί συγγενείς



ΣΗΜΑΙΑ το έκανε αυτές τις μέρες η πασοκική μαύρη προπαγάνδα επειδή η κυβέρνηση της Ν.Δ. –κακώς, κάκιστα– διόρισε στην ΑΓΡΟΓΗ πέντε – δέκα συγγενικά πρόσωπα κυβερνητικών στελεχών. Ποιο; Το άμωμο και άσπιλο ΠΑΣΟΚ…
Αντί άλλων σχολίων, θα αναδημοσιεύσω σήμερα δικό μου άρθρο που έγραψα στον «Ελεύθερο Τύπο» το 1986, εν πλήρει πασοκοκρατία δηλαδή. Τίτλος «…Και οι λοιποί συγγενείς». Οπου καταγράφω τη στρατιά συγγενών τους που διόρισαν από το ’81 ώς το 1986. Απολαύστε το…
«ΠΡΩΤΑ άρχιζαν να διορίζουν τους αδελφούς… Τις αδελφές… Τις συζύγους… Μετά όμως, καθώς προχωρούσε “σφαιρικά” ο σοσιαλιστικός “μετασχηματισμός” και η “βαθιά Αλλαγή”, η αξιοκρατία υλοποιήθηκε κάθετα: Διόρισαν ξαδέλφια, κουμπάρους, παρακούμπαρους, μπατζανάκια, συμπεθέρους και συμπεθέρες και λοιπούς συγγενείς.
***
Η στήλη θέλησε να κάνει έναν πρόχειρο απολογισμό αυτής τής χωρίς προηγούμενο πασοκικής… αξιοκρατίας. Που στο σοσιαλιστικό λεξικό αναφέρεται και ως… συγγενειοκρατία. Και ιδού η πρώτη συγκομιδή:
Εν αρχή ην το Καστρί. Εντελώς αξιοκρατικά έκανε τον Γιωργάκη (το πρώτο παιντί, να πούμε) βουλευτή πρώτα και μετά υφυπουργό. Αξιοκρατικότατα και η Μάργκαρετ έγινε πρόεδρος της ΕΓΕ.
***
ΕΧΟΥΜΕ επίσης τον Γιάννη τον Χαραλαμπόπουλο. Αυτός μιλιά μπορεί να μην έχει, έχει όμως δυο αδέλφια. Τον μεν Κώστα Χαραλαμπόπουλο τον έκανε γενικό διευθυντή του ΕΟΤ, τον δε Χρήστο Χαραλαμπόπουλο αντιπρόεδρο της Ασφαλιστικής Εταιρείας “Εθνική”!..
Πολύτεκνη ήταν και η μαμά του Ακη. Εκτός από τον ίδιο ο κυρίαρχος λαός πληρώνει άλλους τρεις λεβέντες Τσοχατζαραίους: Τον έναν τον πήρε ο Ακης από γκαρσόνι στη “Ρέμβη” (Θεσσαλονίκη) και τον έκανε αξιοκρατικά διευθυντή του ΕΟΤ Κεντρικής Ευρώπης! Τον άλλον τον πήρε από σταθμάρχη στα λεωφορεία και τον έκανε… πρόεδρο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Και τον τρίτο τον διόρισε στην ΕΡΤ Θεσσαλονίκης!..
***
Τρία αδελφάκια έχει και ο υπουργός Ποττάκης. Τους έχει διορισμένους στο Ιδιαίτερο Γραφείο του…
Ατέλειωτοι είναι και οι Βαλυράκηδες. Τον έναν, τον Γιώργο Βαλυράκη, τον διόρισε διευθυντή στον Ιππόδρομο. Τον άλλο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Σήφης έχει κι έναν θείο, μπακάλη στα Χανιά. Τον έφερε στην Αθήνα και τον διόρισε διευθυντή του Γραφείου του!
Ο αδελφός του Νίκου Ακριτίδη διορίστηκε αξιοκρατικά επικεφαλής της Διοικητικής Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου…
Φαμίλια ολόκληρη και οι Σκουλάδες –που μετά πέντε χρόνια… Σκουλοκρατίας, αρχίζουν να μας τελειώνουν. Τον έναν, πρόεδρο του ΕΟΤ, τον… παραίτησαν ήδη. Τον άλλον, πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ (εκείνον που αποκάλεσε τον Ανδρέα “Ζαπάτα”), τον παραίτησαν και τον κάνανε (αξιοκρατικά πάντα) σύμβουλο “παρά τω Πρωθυπουργώ”. Μένουν δύο ακόμα Σκουλάδες, ο ένας στρατηγός και ο άλλος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.
***
Ο γνωστός Ζιάγκας έκανε πρώτα τον αδελφό του πρόεδρο της “Στάγιερ” και έπειτα ευρωβουλευτή και… καθάρισε.
Θα ξεχνούσαμε τον Μένιο Κουτσόγιωργα. Κι αυτός έχει έναν αδελφό που αποστρατεύθηκε σε ανύποπτο χρόνο με τη θέλησή του, με τον βαθμό του μοιράρχου (λοχαγού δηλαδή) της Χωροφυλακής. Εν μια νυκτί ο καλός αδελφός Μένιος τού απένειμε έξι (6) βαθμούς μαζί και τον έκανε… αντιστράτηγο! Επειτα τον διόρισε σύμβουλό του!..
Ο υπουργός Αθανασόπουλος διόρισε τον αδελφό του διευθυντή στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά (κατήγγειλαν οι εργαζόμενες ότι… τους βάζει χέρι, αλλά ουδέν πρόβλημα, έχει αδελφό στην Κορώνη…).
***
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Εργασίας Παπαναγιώτου διόρισε πρώτα την αδελφή του στην Αγροτική Τράπεζα στην Αχαΐα. Επειτα, εντελώς αξιοκρατικά, διόρισε και τη γυναίκα του στην Ιονική Τράπεζα!..
Ο αξέχαστος Μαρούδας διόρισε την αδελφή του Μαριάννα Κούτση στο υπουργείο Προεδρίας.
Ο Τρίτσης διόρισε την εν διαστάσει σύζυγό του Σουζάνα στην ΕΡΤ.
Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έχει κι αυτός το συγγενολόι του: Διόρισε τον ανιψιό του Καμπόλη υποδιοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας».
(Και πάει λέγοντας και… διορίζοντας!).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου