Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Βροχή αιτήσεων συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς


Συναγερμός στο υπουργείο Παιδείας
Φωτιές ανάβουν στο υπουργείο Παιδείας οι αυξανόμενες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, ο αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς η προθεσμία λήγει στις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου, ο αριθμός των αιτήσεων θα υπερβεί τις 11.000, όταν πέρσι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης 4.000 άτομα.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», το υπουργείο Παιδείας έχει προειδοποιήσει, πάντως ότι αν ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων φθάσει στις 15.000, τότε πρέπει να χτυπήσει συναγερμός.
Εκτός από αυτό, έχει υποβάλει τρεις διαφορετικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που στο χειρότερο σενάριο καταλήγουν στην αναζήτηση περισσότερων χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να προσληφθεί επαρκής αριθμός αναπληρωτών.
Πάντως, εδώ και μήνες, συνεδριάζει κάθε Τρίτη μια ομάδα με αντικείμενο την αποφυγή της κρίσης τον Σεπτέμβριο, όπου το τοπίο είναι ναρκοθετημένο για την κ.Διαμαντοπούλου, με τους συνδικαλιστές και τους αδιόριστους να ετοιμάζονται για δυναμική αντιπαράθεση, τους πρυτάνεις υπ΄ατμόν και τους φοιτητές σε αναβρασμό. Αν σε αυτά προστεθούν και δυσκολίες στη λειτουργία των σχολείων τότε το πρόβλημα θα μεταφερθεί στην καρδιά της κάθε οικογένειας.
Το υπουργείο έχει λάβει την απόφαση να μην υπάρχουν πουθενά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, καθηγητές να διδάσκουν δύο παρεμφερείς ειδικότητες όπου χρειάζεται ή να παραδίδουν καλλιτεχνικά μαθήματα και γυμναστική σε δημοτικά σχολεία, οι μεταθέσεις μειώνονται κατά 33% και κανένας δεν θα μπορεί να μετακινηθεί από το σχολείο όπου διορίστηκε προτού περάσει τριετία.
Επίσης από τη νέα σχολική χρονιά 4.000 άτομα θα μετακινηθούν από τα γραφεία σε αίθουσες διδασκαλίας και επιπλέον 1.350 εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν από το εξωτερικό καθώς μεταξύ 2008-2009 αυξήθηκε ο αριθμός όσων υπηρετούσαν σε σχολεία του εξωτερικού κατά 22%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου