Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Eπίθεση Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ

"Το ΠΑΣΟΚ βάζει την λάσπη στον ανεμιστήρα θέλοντας να δείξει ότι όλοι ίδιοι είμαστε" είπε απο το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση και σε όσους στήριξαν το μνημόνιο Κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

"Φανταστείτε να είχαμε υπερψηφίσει και εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που δέσμευε την χώρα για τέσσερα χρόνια χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει. Τί έχουν να μας πουν τα λίγα εξαπτερυγα το Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου μνημονίου;" αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ βάζει την λάσπη στον ανεμιστήρα θέλοντας να δείξει ότι όλοι ίδιοι είμαστε. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, σήμερα όλα ευτελίζονται, η πολιτική υποβαθμίζεται σε καφενειακό επίπεδο, η μικρότητα καταβροχθίζει την σύνεση και την τόλμη. Η κρίση φέρνει γενικευμένη ανασφάλεια και η κοινωνία θα αναζητήσει στέρεες δοκιμασμένες αρχές. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή όταν κόβονται συντάξεις των 480 ευρώ".

Ο κ. Σαμαράς άσκησε έμμεση κριτική στον Κώστα Καραμανλή γιατί δεν έδωσε -όπως είπε- τη μάχη της ιδεολογίας: "Για πολλά χρόνια επικράτησε η εσφαλμένη αντίληψη ότι η ΝΔ δεν πρέπει να εκφέρει στέρεο ιδεολογικό λόγο γιατί είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "για να διατηρήσουμε την πολυσυλλεκτικότητά μας δεν δίναμε ιδεολογικές μάχες, απλώς προβάλαμε τις πολιτικές μας θέσεις που έτσι κατάντούσαν διαχειριστικές απόψεις. Από την πολύ πολυσυλλεκτικότητα χάσαμε σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων μας".

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι "τα περισσότερα ιδεολογήματα του ΠΑΣΟΚ διαψεύστηκαν ή αποδείχθηκαν κάλπικα αλλά ποτέ δεν έπαψε να αναζητά νέα ιδεολογήματα. Οι δικές μας ιδέες δικαιώθηκαν παντού στον κόσμο αλλά εμείς δεν τις προβάλαμε για να μην χάρουμε τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Εμείς εγκαταλείψαμε για χρόνια την ιδεολογία μας".

Ο λαός μας εξέλεξε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και μας καταψήφισε γιατί δεν την αλλάξαμε, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "στην Ελλάδα βιώνουμε την χρεοκοπία ενός συστήματος 30 χρόνων που έφερε την σφραγίδα της κεντροαριστεράς. Λαϊκισμός είναι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, δώστα όλα έλεγε τη δεκαετία του 80, λαϊκικισμός είναι και τώρα δώστα όλα φώναζε στις τελευταίες εκλογές".

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι "ως εξωτερική πολιτική δεν εννοούμε μόνο κόκκινες γραμμές αλλά ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώκει συγκλίσεις και ρόλους παντού και να προωθεί τα συμφέροντά της εντός και εκτός ευρώπης με όλα τα μέσα".

    Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική και στους ευρωπαίους εταίρους και κυρίως στην γερμανική κυβέρνηση λέγοντας ότι "δεν μας αρέσει να μας θεωρούν αδύναμο κρίκο της Ευρώπης και δεν μας αρέσει να προσβάλλουν την Ελλάδα όσοι από τα δικά μας ελλείμματα έχτισαν τα δικά τους εμπορικά πλεονάσματα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου