Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η τρόικα δεν άναψε το «πράσινο φως» για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα






ΠAPATAΣH στην αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων δίνει η κυβέρνηση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την τρόικα δεν έχουν τελειώσει, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη το πλαίσιο συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα. Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είχε ανακοινώσει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα, όμως χθες ανακαλύφθηκε ότι η τρόικα δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της διάταξης σχετικά με τις μητέρες, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοικτή η ημερομηνία κατάθεσης.
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, με επικρατέστερη την κατάθεση του νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα τη Δευτέρα), ωστόσο δεν αποκλείεται η κατάθεσή του την ερχόμενη Παρασκευή.


Αναλυτικότερα η διαφωνία κυβέρνησης - τρόικας επικεντρώνεται στο θέμα της συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα τέκνα όσον αφορά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά και το χρονικό περιθώριο εφαρμογής της, όπου η κυβέρνηση εμμένει στη σταδιακή ολοκλήρωση της εφαρμογής έως το 2015, ενώ η τρόικα ζητά εφαρμογή έως το 2013, όπως και στον δημόσιο τομέα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είτε από το 50ό στο 55ο έτος (νόμος Πετραλιά) είτε το πολύ στο 60ό. Η τρόικα ωστόσο επιμένει το όριο να φθάσει στο 65ο έτος της ηλικίας, όπως άλλωστε θα γίνει και με τις γυναίκες με ανήλικα τέκνα στον δημόσιο τομέα.
Ανοικτό παραμένει και το τι θα γίνει τελικά με τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς πέρα από τη σταδιακή προσαρμογή του έτους εξόδου από το 55ο στο 60ό έτος εξετάζεται η περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η ΔΑΚΕ

Επίθεση εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κάνοντας λόγο για πολιτική βαρβαρότητα, για εντολοδόχους και διαχειριστές.
Σημειώνοντας ότι «προσωπικές πολιτικές που προσπαθούν να απαξιώσουν τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και το συνδικαλιστικό, θα βρεθούν σύντομα στο περιθώριο. Oι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για να αποτρέψουν την οικονομική εξαθλίωση στη ζωή τους, με μόνη δύναμη υποστήριξης το συνδικαλιστικό κίνημα και τα μόνα στηρίγματά τους, που σε καθημερινή (τους τελευταίους 6 μήνες) βάση διεκδικούν, τα ανθρώπινα, κοινωνικά, εργασιακά, όλο και περισσότερο σε κατάρρευση». Και συμπληρώνει πως «σε αυτόν λοιπόν τον λαό και τους αγωνιστές του, χρειάζεται μεγαλύτερος σεβασμός, εκτός εάν κάποιοι νομίζουν ότι η καταγωγή τους δεν τους δεσμεύει ή και ενδεχομένως βαρύγδουπο όνομα του πατέρα τους. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως αφέντες και να απαιτούν από τους άλλους πολίτες –τους παρακατιανούς κατά την άποψή τους– να υπακούουν στις προσωπικές τους επιθυμίες και να εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις επιλογές τους;».

Κατάληψη στο ΤΠΔΥ

Στη συμβολική κατάληψη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στην οδό Σταδίου 31 της Αθήνας, προχώρησαν από τις 7.30 χθες το πρωί συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι με αυτή την ενέργεια στηρίζει τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο εκκρεμούν οι αιτήσεις για χορήγηση του εφάπαξ σε πάνω από 20.000 άτομα. Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Πλ. Κλαυθμώνος.

Αργυρώ Μαυρούλη 
Πηγή: Express.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου