Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΕΒΖ : Όλοι εκεί μέσα την … «περνάνε ζάχαρη»!

ΕΒΖ : Όλοι εκεί μέσα την … «περνάνε ζάχαρη»!Εάν νομίζετε ότι τους περισσότερους μισθούς τους λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής , κάνετε λάθος. Τους περισσότερους μισθούς τους λαμβάνει το … «βουλευτήριο» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Αυτή την περίοδο μάλιστα –εν μέσω περικοπών και οικονομικής κρίσης- υποβόσκει ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους των εργαζομένων και στη διοίκηση εξ αφορμής της απροθυμίας της τελευταίας να καταβάλει τα 100 ευρώ ανά εργαζόμενο ως … «βοήθημα εκδρομής»(?)

Η ΕΒΖ , θυγατρική εταιρεία της ΑΤΕ, είναι μια επιχείρηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην οποία ισχύουν ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους που … πολύ απλά δεν υπάρχουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Για παράδειγμα , οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ δεν λαμβάνουν 14 μισθούς τον χρόνο , αλλά το λιγότερο 15,25 -15, 55 μισθούς ( μέσω του γνωστού τεχνάσματος των επιδομάτων).
Όσοι μάλιστα εργάζονται στην καμπάνια , δηλαδή την περίοδο της συγκέντρωσης των τεύτλων, εισπράττουν έως και … 17 μισθούς  το χρόνο !
Μέχρι στιγμής μάλιστα , οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές  μισθών και επιδομάτων που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς ως γνωστόν οι κρατικές τράπεζες (ΑΤΕ, Αττικής, ΤΤ, ΤτΕ) και οι θυγατρικές τους  έχουν …. εξαιρεθεί από τις περικοπές!
Η ΕΒΖ έχει καθιερώσει και δικές της αργίες , πέραν των επισήμων, και είναι η μοναδική επιχείρηση  στην οποία μεταφέρονται οι επίσημες αργίες όταν …..πέφτουν Σάββατο (?)
Και μην νομίζετε ότι η ΕΒΖ είναι κερδοφόρα. Ζημιογόνα είναι! Ο δανεισμός της σήμερα από την ΑΤΕ βρίσκεται στα επίπεδα των 138 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανεκδοτολογική προσέγγιση  όλοι εκεί μέσα την … «περνάνε ζάχαρη»!
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου