Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Σύγχυση στην κυβέρνηση για το μνημόνιο

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ»
Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης,  «καρφιά» κατά της Ντ. Μπακογιάννη και του ΛΑΟΣ, «αιχμές» κατά της τακτικής της ΝΔ επί αρχηγίας του κόμματος από τον Κ. Καραμανλή και το οριστικό τέλος του «φλερτ» της ΝΔ με το «μεσαίο χώρο» περιείχε η χθεσινή ομιλία του προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια των εργασιών της πολυθεματικής προσυνεδριακής συνδιάσκεψης, στο δρόμο για το συνέδριο της 25ης Ιουνίου.
Πυρά κατά ΠΑΣΟΚ

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς δεν εφείσθη σκληρής κριτικής προς την κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «δεν έχει ιδεολογία. Το παραδοσιακό ιδεολογικό υπόστρωμα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια συμβατό με την πολιτική της». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει κάτι διαφορετικό σήμερα. Ούτε μπορεί πια. Και γι’ αυτό το μόνο που του απέμεινε είναι να προσπαθήσει να κηλιδώσει το δικό μας πρόσωπο. Να φορτώσει σε μας τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος που καταρρέει. Να βάλει “τη λάσπη στον ανεμιστήρα” και να προσπαθήσει να λερώσει όλους τους άλλους, αφού δεν μπορεί να βγάλει τον εαυτό του “καθαρό”. Γενικά, να δείξει ότι “όλοι ίδιοι είμαστε”. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε ίδιοι!».
Μνημόνιο
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «αυτές τις μέρες οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν περιέλθει σε απόλυτη σύγχυση διαφωνώντας μεταξύ τους για την εφαρμογή του μνημονίου. Δείχνοντας στο πανελλήνιο -και κατηγορώντας ο ένας τον άλλο- ότι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν στη Βουλή! Φανταστείτε, λοιπόν, να είχαμε υπερψηφίσει κι εμείς τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που δέσμευε τη χώρα μας για τέσσερα χρόνια, χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει». Στο σημείο αυτό, ο κ. Σαμαράς διερωτήθηκε «τι έχουν να μας πουν σήμερα τα λίγα “εξαπτέρυγα” του κ. Παπανδρέου που ψήφισαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν ήξεραν το περιεχόμενο του περιβόητου μνημονίου;», φράση που ερμηνεύεται ως ευθεία «βολή», τόσο προς την Ντ. Μπακογιάννη όσο και προς τον ΛΑΟΣ, που τάχθηκαν υπέρ της υπερψήφισης του μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και τρόικας της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από τη Βουλή.
Το «τέλος» του «μεσαίου χώρου»
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική και στην πολιτική του «μεσαίου χώρου», που ακολούθησε ο προκάτοχός του Κ. Καραμανλής. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «οι ιδέες μας δικαιώθηκαν ιστορικά παντού στον κόσμο. Και δεν τολμούσαμε τόσα χρόνια ούτε να τις υπερασπιστούμε. Πολλές φορές ούτε καν να τις επικαλεστούμε. Τις είχαμε εγκαταλείψει για να μη… διώξουμε τους “ταλαντευόμενους”! Κι αντί να προσελκύσουμε τους υποτιθέμενους “ταλαντευόμενους”, τελικά φυλλορροούσαν οι δικοί μας!» και συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε το 2004 για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και μας καταψήφισε το 2009 διότι δεν την αλλάξαμε. […] Εμείς προσπαθήσαμε να κερδίσουμε πολιτικά τους αντιπάλους μας αποδεχόμενοι εκ των προτέρων την… ήττα των ιδεών μας! Και μάλιστα, την εποχή που οι ιδέες μας, οι ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, κέρδιζαν παντού στον κόσμο».
Λαϊκισμός και... εξαπτέρυγα
Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «η ΝΔ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η ανευθυνότητα απέναντι στα κρίσιμα προβλήματα και η επιλογή του εύκολου λαϊκισμού που χαϊδεύει αυτιά μπορούν να αποβούν καταστροφικές για τη χώρα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τη φράση “εξαπτέρυγα”. Προφανώς, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν ως “εξαπτέρυγο” έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με κεφάλαια τα οποία ακόμα δεν μας έχει γνωστοποιήσει. Επίσης, ως “εξαπτέρυγο” το 1995, όταν ψήφισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήθελε ο Α. Παπανδρέου, δίνοντας την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να μείνει 10 χρόνια στην εξουσία. Εμείς αγωνιστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για να πέσει το ΠΑΣΟΚ απ’ την εξουσία. Ο κ. Σαμαράς προφανώς βρίσκεται σ’ έναν πανικό εν όψει συνεδρίου».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου