Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Θρίλερ στη Βουλή

ΠΑΣΟΚ με Ντόρα και ΚΚΕ πάνε να στήσουν σκηνικό για ενισχυμένη πλειοψηφία (180)

Σε παρτίδα σκάκι για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από κράτη μέλη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης στην έναρξη της συνεδρίασης πρότειναν, να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία (αίτημα ΚΚΕ) με διευρυμένη πλειοψηφία που απαιτεί τουλάχιστον 180 ψήφους κατʼ εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι πρότειναν την ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η θέση και η στάση κάθε βουλευτή και κόμματος για την εκχώρηση εθνικών αρμοδιοτήτων στο ΔΝΤ, την Ε.Ε και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Το ΠΑΣΟΚ αφήνει να εννοηθεί πως μετά από τις τοποθετήσεις των πολιτικών Αρχηγών, πρέπει να αποφασιστεί αν για την ψήφιση του νομοσχεδίου απαιτούνται 180 ή 151 ψήφοι. Τα επιτελεία των κομμάτων αυτή τη στιγμή συνεδριάζουν και «τρέχουν».
Είναι προφανές ότι μετά την μεγάλη απήχηση που είχε η στάση του Σαμαρά προσπαθούν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση αφού στην περίπτωση αυτή ο Παπανδρέου στη Βουλή θα πει ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε.
Πάνε να γλυτώσουν τη Ντόρα;
Πάνε να χτυπήσουν Σαμαρά;ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης
Θα επιστρέψει μπούμεραγκ στο ΠΑΣΟΚ αν υποστηρίξουν την πρόταση ΚΚΕ να διεξαχθεί η ψηφοφορία με διευρυμένη πλειοψηφία των 3/5 (180).

Και αυτό διότι είναι φανερό πως ο Γ. Παπανδρέου θα εμφανιστεί ως εκβιαστής, άρα θα κληθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του…σχολίαζε πριν από λίγο στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης
Δεν το διακινδυνεύει ο Παπανδρέου
Θα πάμε για 151 είπε πριν από λίγο ο Πάγκαλος… φαίνεται ότι δεν το διακινδυνεύει ο Παπανδρέου…

Ραγούσης και Ρέππας λένε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα ψήφισης του νομοσχεδίου με 180 ψήφους διότι δεν προβλεπόταν…
πηγη: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου