Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Αντ. Σαμαράς: "Οσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ' αυτή"

Σε κρίση δανεισμού βρίσκεται η χώρα και την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ...Ελλάδα:
 "Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ' αυτή" υπογραμμίζει ο Αντ. Σαμαράς

Σε κρίση δανεισμού βρίσκεται η χώρα και την αποκλειστική ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος στη Λάρισα για θέματα αγροτικής πολιτικής.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα σε όσους πλήγωσαν την παράταξη λέγοντας πως "δεν έχουν θέση σε αυτήν. Είναι κομμένοι". Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι....
 δικαστής, είναι πολιτικός και έχει ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης κα μάλιστα αυτοκάθαρσης.

"Τον Οκτώβριο του 2009, η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη", είπε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε: "Το ΠΑΣΟΚ με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του, μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, που είναι πολύ χειρότερη. Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μετατρέψει την κρίση ελλείμματος σε ξεχωριστή, μόνο για την Ελλάδα και πολύ βαριά, κρίση δημοσίου δανεισμού".

Αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες για το ζήτημα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και παρατήρησε ότι η ΝΔ δεν πανηγυρίζει. Συνιστά περίσκεψη, διότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, δεν έχει ακόμα φανεί η ισορροπία αποφάσεων και αγορών και παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε ευθύνες και στην κυβέρνηση της ΝΔ για τη δημιουργία του μεγάλου ελλείμματος, γιατί, όπως είπε, δεν έκανε από την αρχή ό,τι μπορούσε, ώστε να ελέγξει τα μεγάλα ελλείμματα και τον υψηλό δανεισμό που κληρονόμησε, δεν επανίδρυσε το κράτος και δίστασε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε όσους τον ρωτάνε τι θα κάνει με όσους πλήγωσαν το φιλότιμο της παράταξης όταν ήταν στην κυβέρνηση, με εκείνους που έβγαλε από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με εκείνους που θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί για να διευκολύνουν την κατάσταση. "Δικαστής δεν είμαι. Είμαι πολιτικός", είπε και ξεκαθάρισε: "Με εξέλεξαν 800.000 μέλη της ΝΔ. - εκλογή κινηματικού χαρακτήρα και με εντολή απερίφραστη: Αλλαξέ τα όλα! Αυτή είναι ξεκάθαρη εντολή κάθαρσης. Και μάλιστα αυτοκάθαρσης! Αρα, ναι! Ας γνωρίζει ο λαός της Ν.Δ. ότι άκουσα την εντολή του. Κι ότι θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο. Οσοι πλήγωσαν την παράταξη, δεν έχουν θέση σε αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι".
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα. Το κόμμα του πιστεύει σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και όχι να συνεισφέρει στη φτώχεια των αγροτών. Θέλει τους παραγωγούς υπερήφανους, τον αγροτικό κόσμο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης, όχι κομπάρσο.
Αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την απόφαση της κας Ντόρας Μπακογιάννη να μην προσέλθει στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ, δήλωσε ότι η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας.
Απών ο Π. Ψωμιάδης από την ΚΕ της ΝΔ
Δεν θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ την Κυριακή ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, όπως κοινοποίησε ο ίδιος με επιστολή του προς το διευθυντή του Γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και το Γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη.
Ο Π. Ψωμιάδης επικαλείται ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει ως νομάρχης,το πρωί της Κυριακής και στην επιστολή αναφέρει:
«Παρακαλώ, όμως, όπως μεταφέρετε στον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της ΚΕ την πλήρη, εκ μέρους μου, αποδοχή των αποφάσεων που θα ληφθούν και θα αφορούν το νέο οργανωτικό μοντέλο του κόμματός μας. Χειροκρότησα τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, όπως με σαφήνεια διατυπώθηκαν στο προσυνέδριο που φιλοξένησε η Θεσσαλονίκη, καθώς συμφωνούν με την προτροπή που έχω από καιρό απευθύνει, να έρθουμε σε ρήξη με το χτες, να πάρουμε γενναίες αποφάσεις και να φέρουμε τη νέα Νέα Δημοκρατία στη θέση που πραγματικά της αξίζει».
Ελευθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου