Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ.

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
Μόλις δύο ημέρες απέμειναν για την έναρξη του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει ορόσημο για την ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης. Με το σύνθημα «όλοι μαζί για την Ελλάδα της ελπίδας» να κυριαρχεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου, όπου θα φιλοξενηθεί το κρίσιμο Συνέδριο, χιλιάδες μέλη του κόμματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στις εργασίες που θα σηματοδοτήσουν την καινούρια ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και τη ριζική ανασυγκρότησή της, τοποθετώντας τη και πάλι στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Η «καρδιά» της παράταξης θα χτυπά στο κλειστό γυμναστήριο του τάε κβον ντο από αύριο. Όταν, δηλαδή, ανοίξει η αυλαία του 1ου Συνεδρίου του Οικουμενικού Ελληνισμού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις έντεκα το πρωί, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Αβραμόπουλου. Λίγη ώρα μετά, στο βήμα θα ανέβει ο πρόεδρος της παράταξης, Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Παναγιώτη Σκανδαλάκη.
Οι θεματικές ενότητες
Στη συνέχεια, το Συνέδριο θα χωριστεί σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες. Η πρώτη θα αφορά τη Γλώσσα, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τη Νέα Γενιά με εισηγήσεις κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήσεις συνέδρων. Η δεύτερη θεματική ενότητα θα θέσει επί τάπητος τα μείζονα ζητήματα του ρόλου της Ομογένειας στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας (ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και των εξαγωγών) και του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν σ’ αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία τα ομογενειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στην τρίτη θεματική ενότητα θα κυριαρχήσουν θέματα, όπως «Η Ελλάδα στην Ομογένεια, η Νέα Δημοκρατία στην Ομογένεια», «Η Σχέση Μητροπολιτικής Ελλάδας και Ομογένειας», «Η Δομή και ο ρόλος της Κομματικής Οργάνωσης», «Ο ρόλος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού» και «Η Ψήφος των ομογενών». Με την ολοκλήρωση των τριών θεματικών ενοτήτων, παράλληλα, θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση, από την οποία θα προκύψουν τα συμπεράσματα του 1ου Συνεδρίου του Απόδημου Ελληνισμού.
Οι διαδικασίες
Στις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής θα ανοίξει η αυλαία του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, με τις εγγραφές των συνέδρων. Στις επτά το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι συνεδριακές διαδικασίες, με ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος, ταυτόχρονα, θα ενημερώσει το «σώμα» των Συνέδρων για τις λεπτομέρειες των εργασιών.
Μισή ώρα μετά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα δώσει, με την ομιλία του, το έναυσμα για τη νέα ημέρα της παράταξης, αναλύοντας στα «γαλάζια» μέλη, που θα βρίσκονται στην αρένα του φαληρικού γηπέδου και στους χιλιάδες οπαδούς που θα παρακολουθούν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, τη στρατηγική του για την αλλαγή σελίδας του κόμματος.
Στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη ομιλία. Τονίζουν, μάλιστα, πως στη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπάρξει έντονη συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, με το κλείσιμο των εργασιών, θα ξεκινήσει νέα εκστρατεία εξωστρέφειας και θα βγει δυναμικά μπροστά, δίνοντας, μαζί με όλα τα στελέχη, τη «μάχη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την επαναφορά της Νέας Δημοκρατίας σε τροχιά εξουσίας.
Το πρωί του Σαββάτου και μέχρι τις επτά το απόγευμα τα «φώτα» θα πέσουν στους συνέδρους. Όσοι δώσουν το «παρών» στο γήπεδο του τάε κβον ντο θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για όλα τα οργανωτικά ζητήματα και να θέσουν επί τάπητος τις γενικές πολιτικές προγραμματικές θέσεις. Την Κυριακή το μεσημέρι το πρόγραμμα των εργασιών προβλέπει την έγκριση από την ολομέλεια των συνέδρων των προγραμματικών θέσεων της παράταξης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Σαμαρά, ενώ αμέσως μετά θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Οι χώροι του Συνεδρίου
Στο μεταξύ με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στο φαληρικό γήπεδο οι εργασίες, προκειμένου τα πάντα να είναι έτοιμα μέχρι αύριο για να υποδεχτούν τους χιλιάδες συνέδρους της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους χώρους της ολυμπιακής εγκατάστασης θα κυριαρχούν το «μπλε» και το «λευκό», ενώ διάσπαρτες σε κάθε γωνιά θα βρίσκονται τηλεοράσεις, από τις οποίες οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλες τις παρεμβάσεις.
Ανάλογη εικόνα θα παρουσιάζει και η κεντρική σάλα του σταδίου. «Ντυμένη» στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας η αρένα θα φιλοξενήσει στη μία άκρη της τα μέλη του προεδρείου και το βήμα των ομιλητών. Πίσω τους θα υπάρχει ως φόντο το σύνθημα του 8ου Τακτικού Συνεδρίου, ενώ από τις γιγαντοοθόνες θα προβάλλονται συνεχώς αφιερώματα στην ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης από το 1974 έως και σήμερα.
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα στεγαστεί το γραφείο Τύπου του κόμματος. Σε αυτό θα εργάζονται διαπιστευμένοι υπάλληλοι, που θα έχουν αντικείμενό τους την απομαγνητοφώνηση και τη δαχτυλογράφηση των ομιλιών. Το κέντρο Τύπου, που θα βρίσκεται σε παρακείμενο χώρο, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από 150 δημοσιογράφους, οι οποίοι θα καλύψουν τις τριήμερες εργασίες. Μέσα στο χώρο θα υπάρχει ανάλογος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα, θα διαμορφωθούν:
-Ειδική γωνιά, με το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας και του Συνεδρίου, όπου θα γίνονται οι δηλώσεις των στελεχών.
-Χώροι για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από όπου οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα για απευθείας μεταδόσεις και
-Ειδικοί θάλαμοι για τους δημοσιογράφους των ραδιοφωνικών σταθμών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου