Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΝΔ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTzpLbrLr0QUvJvuoAQE19y-cpTrSadUfdZ-Dk8C-b2hEIL0u4UJrqyu8pQGV1QeKkVrlghX9jmCCFVmWmmVnqwMKtQ0PuV5W8etpMRxn2AD3BsMxp-f6zCoyWhxvFa7ToUna6gfwyyqCJ/s1600/2011012001256-preview_425x.jpgΝα πείσουμε τον κόσμο ότι δεν χάθηκαν όλα, υπάρχει εναλλακτική λύση, η γραμμή Σαμαρά.
 Σε εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει ο Αντώνης Σαμαράς τη Νέα Δημοκρατία, καθώς τις τελευταίες ημέρες ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι είναι ανοιχτή η προσφυγή στη λαϊκή εντολή. Κι αυτό είτε σε μια προσπάθεια να ανακόψει ο πρωθυπουργός τη ραγδαία πλέον φθορά της κυβέρνησης και να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων είτε –στην πολύ χειρότερη περίπτωση– για να αποδράσει από το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η πολιτική που εφαρμόζει μετά τις εκλογές, κυρίως δε μετά την υπογραφή του Μνημονίου.
Τα στελέχη της ΝΔ εντέχνως καλλιεργούν και αναπαράγουν το δεύτερο σενάριο προκειμένου αφενός το πλήγμα κατά του κ. Παπανδρέου να καταστεί πιο καίριο και αφετέρου να «πυροδοτήσουν» το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή για γενική κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού ώστε να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας προεκλογικής μάχης, που όπως εκτιμούν στο στρατηγείο της Λ. Συγγρού θα είναι σκληρή και θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα πόλωσης.


Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες το ξεσκόνισμα των εκλογικών συνδυασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες υπάρχει ήδη κατάλογος με 6-10 ονόματα από τα οποία θα επιλεγούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.


Αδιευκρίνιστες παραμένουν αυτήν τη στιγμή οι προθέσεις του κ. Σαμαρά για μια σειρά στελεχών που είτε δεν είχαν περιληφθεί στις λίστες των εκλογών του 2009 είτε συμπεριλαμβάνονται σε εκείνους που «πλήγωσαν την παράταξη και τους ψηφοφόρους της».


Στελέχη της ηγετικής ομάδας ωστόσο σημειώνουν ότι «ο δρόμος είναι κλειστός για όλους αυτούς», ενώ αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι ο κατάλογος θα διευρυνθεί από βουλευτές ή στελέχη που ήσαν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, αλλά... δεν θα είναι στις επόμενες.


Με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο, η ΝΔ ανεβάζει σταδιακά τους τόνους της κριτικής στην κυβερνητική πολιτική, εστιάζοντας πλέον τα «πυρά» της στον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, προκειμένου να αποδομήσει το προφίλ του, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά.


Θεωρούν μάλιστα ότι πλέον έχει καταστεί «ευάλωτος», ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζει, αλλά ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι, ενώ δημοσίως διέψευδε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μυστικά είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις λίγες –μόνο– εβδομάδες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.


Η ΝΔ έκανε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, ενώ σε ενημερωτικό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για «απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό», «παραπλανητική ρητορική», «διπλοπροσωπία» και... «κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των πολιτών». Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που –πέραν των άλλων– υπογραμμίζουν την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να καταστήσει τον πρωθυπουργό κεντρικό στόχο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Στελέχη της παράταξης σημειώνουν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε και το ισχυρό «ατού» του.


Η αποτυχία μάλιστα της πολιτικής του, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, πολύ σύντομα θα τον καταστήσει «αδύναμο κρίκο» για το ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές μάλιστα της ΝΔ επισημαίνουν ότι πλέον «ο Παπανδρέου είναι σε χειρότερη μοίρα από ό,τι ο Καραμανλής».


Και εξηγούν: «Ο Καραμανλής αποδοκιμάσθηκε και κατηγορήθηκε για όσα δεν έκανε, ενώ ο Παπανδρέου θα αποδοκιμασθεί για όσα κάνει και δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης».


Προβληματισμό εξακολουθεί να προκαλεί στα ηγετικά κλιμάκια το γεγονός ότι η παράταξη δεν ωφελείται σε σημαντικό βαθμό από τη ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ. Το αποδίδουν αφενός στον θυμό που υπάρχει ακόμη στους πολίτες για την κυβερνητική πενταετία και αφετέρου στο κλίμα απαξίωσης που επικρατεί στην κοινωνία για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.


Είναι δε χαρακτηριστικό ότι σε τελευταία δημοσκόπηση το 93% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται τα κόμματα.


Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι η απογοήτευση που υπάρχει μεταξύ των πολιτών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και οι ίδιοι, πολύ περισσότερο δε λόγω του ότι δεν διαφαίνεται έξοδος από το αδιέξοδο και φως στο βάθος του τούνελ. «Αν θέλουμε να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από τη ΝΔ, πρέπει να του δώσουμε προοπτική και ελπίδα, να τον πείσουμε ότι δεν χάθηκαν όλα, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», σημειώνουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα είναι εύκολη. Τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου, και πάντως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει –πιθανότατα στο Ζάππειο και αυτήν τη φορά– τις αναθεωρημένες προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας. 
Παρόν της Κυριακής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου