Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠαρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικός και ο δεύτερος γύροςΝα μην γίνουν περιφέρειες και δήμοι εργαλεία της κυβέρνησης

«Ψηφίστε πρόσωπα», λέει τώρα η κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Όπως γράψαμε και χθες, αν η μπλόφα του πρώτου γύρου ήταν η απειλή των εκλογών, η μπλόφα του δεύτερου γύρου είναι πως αυτή τη φορά οι εκλογές είναι για… τον Καλλικράτη!

Ο πρώτος γύρος ήταν, κατά την κυβέρνηση, πολιτικός και ο δεύτερος είναι αυτοδιοικητικός. Στον πρώτο γύρο μπορούσαμε να μην ψηφίσουμε πρόσωπα – αν και πρόσωπα ήταν υποψήφιοι -  τώρα οφείλουμε να αλλάξουμε πορεία και να ασχοληθούμε με τα πρόσωπα.

Στην πραγματικότητα, αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να μπορεί το βράδυ της Κυριακής να στείλει και πάλι πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό μήνυμα. Αυτό θα συμβεί αν κερδίσει τις περιφέρειες ή τους μεγάλους δήμους.

Το επιχείρημα που θα ακουστεί σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πως και τη δεύτερη Κυριακή ο λαός έστειλε το μήνυμα ότι στηρίζει την οικονομική πολιτική της.
 
Αλλά αν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε μόνοι μας βάλει το μνημόνιο στις γειτονιές μας. Η υπερψήφιση κυβερνητικών υποψηφίων δεν θα σημαίνει σε επίπεδο συμβόλων υπερψήφιση προσώπων. Θα είναι μήνυμα προς τους δανειστές μας ότι μπορούν από την Ελλάδα να πάρουν ό,τι επιθυμούν. Πως ο λαός θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα κάθε μέτρο που θα προτείνουν.

Η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στις περιφερειακές εκλογές, προσπαθώντας, όπως λέει, να απαντήσει σ’ αυτό που η Νέα Δημοκρατία επέλεξε ως διακύβευμα των εκλογών, δηλαδή την καταδίκη του μνημονίου.

Η πρώτη μπλόφα πέτυχε. Έπεσε, όμως, στο κενό της δεύτερης εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε προπαγανδιστικά αυτοδιοικητική.

Οι μαύρες τρύπες, όμως, είναι εδώ. Η τρόικα το ίδιο. Η Eurostat θα δώσει τα στοιχεία για το έλλειμμα την επομένη του δεύτερου γύρου. Όλοι συμφωνούν πως θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Ήδη ακούστηκε  ότι θα πληγούν ακόμη περισσότερο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ – παρά της χθεσινές διαψεύσεις της κυβέρνησης, που όμως και αυτές περιορίστηκαν στην διάψευση των περί απολύσεων.

Την ίδια ώρα, η ανεργία και τα spreads πήγαν στα ύψη – τα τελευταία λόγω της εκλογολογίας.

Τώρα, η κυβέρνηση ζητά υπερψήφιση των υποψηφίων της – που η ίδια με την πολιτική της χαντάκωσε – για να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι είναι ισχυρή και σε θέση να επιβάλει τα επιπλέον μέτρα που θα ζητηθούν.

Ουσιαστικά ζητά από τους Έλληνες να πουν το γνωστό «σφάξε με αγά μου, ν’ αγιάσω»!

Ζητά επιβράβευση του μνημονίου, νομιμοφροσύνη έναντι των δανειστών, μεταφορά της αντιαναπτυξιακής πολιτικής και της ύφεσης ακόμη και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ζητά μεταφορά της κεντρικής εξουσίας στους δήμους και τις περιφέρειες.

Η αλήθεια είναι πως μια καταψήφισή της σε περιφερειακές εκλογές συμφέρει και την ίδια την κυβέρνηση. Για να στείλει το μήνυμα σ’ αυτούς που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις ότι έχει εσωτερικό πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση. Εκτός και αν δεν θέλει να το στείλει αυτό το μήνυμα.

Αλλά τότε, δεν έχει επιλέξει να κυβερνά με τον λαό στο πλευρό της…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου