Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Λευκό ή άκυρο στον δεύτερο γύρο συνιστά το ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, μετά την σημερινή συνεδρίασή της εκφράζει την ικανοποίησή της για τα χθεσινά αποτελέσματα και εκτιμά ότι ανέδειξαν το κόμμα σε ανερχόμενη δύναμη με απόσπαση χιλιάδων νέων ψήφων, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται ότι το ΚΚΕ, είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά.
Με τα ως τώρα δεδομένα, αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ, σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2009, σημειώνεται αύξηση των ψήφων κατά 70.000. Το ποσοστό προσεγγίζει το 11%, δηλαδή αυξάνεται κατά 3,3%. Η ΚΕ εκτιμά ότι ανεξάρτητα από την ψήφο, διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο και τη συμβολή του Κόμματος.

Για το ΠΑΣΟΚ, η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι η καταδίκη του είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη, παρότι χρησιμοποίησε στην προεκλογική περίοδο δεύτερα ψηφοδέλτια σε αρκετές περιπτώσεις, με στόχο να υποκλέψει ψήφους, να καμουφλάρει την πτωτική του πορεία, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τη γνωστή συκοφαντία περί ενιαίου «αντιπασόκ» μετώπου από όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
Για την αποχή η ΚΕ εκτιμά ότι ένα μεγάλο μέρος αποχής που σημειώθηκε ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στο δήμο της Αθήνας, εκφράζει λαϊκή δυσαρέσκεια και καταδίκη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, έχει σχετικά μεγαλύτερο πολιτικό βάθος σε σύγκριση με το αντίστοιχο φαινόμενο των ευρωεκλογών.
Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών η ΚΕ του ΚΚΕ «συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων ως τώρα, είτε με το μανδύα του αντάρτη και ανεξάρτητου, δεν δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του Καλλικράτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου