Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε.

Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε.


Μας βρήκαν … αδύναμους και μας βαράνε. Αναφερόμαστε στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) που πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα τα νούμερα για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του 2009 και των προηγούμενων χρόνων.
Η ανοδική αναθεώρηση των ανωτέρω μεγεθών θα οδηγήσει σε αύξηση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους το 2010, με γνωστό Ελληνα οικονομολόγο να μην αποκλείει το χρέος να ξεπεράσει το 140% (!) του ΑΕΠ τη φετινή χρονιά.
Ομως, τα μεγαλύτερα νούμερα οφείλονται κυρίως στην αλλαγή της μεθοδολογίας υπολογισμού των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, αφού συμπεριλαμβάνουν για πρώτη φορά επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο σκοπός είναι προφανής. Περιλαμβάνοντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις στον ορισμό της γενικής κυβέρνησης, η Eurostat και κυρίως η τρόικα μπορεί να τις ελέγχει πιο στενά και να απαιτεί μείωση του κόστους και αλλαγές στη λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα σε άλλες «ατίθασες» χώρες της ευρωζώνης να…. είναι καλά παιδιά για να μην πάθουν ό,τι η Ελλάδα.
Αυτή η εξέλιξη ίσως να μην ενοχλεί κάποιους στην κυβέρνηση γιατί μπορούν μ’ αυτό τον τρόπο να κατηγορήσουν τους προκατόχους τους για τα μέτρα που θα  λάβουν αυτοί.
Ομως, ενοχλεί αρκετούς άλλους που βλέπουν τα περίφημα ελληνικά στατιστικά στοιχεία να γίνονται αντικείμενο πειραμάτων με αλλαγές μεθοδολογιών χωρίς να προβάλλεται οποιαδήποτε αντίσταση.
Ε
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου