Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αδειάζουν τα σχολεία! «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την πίσω πόρτα»

Για νέα  προκλητική κομματική «εξυπηρέτηση»… αρεστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή απόφαση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, να υπογράψει εγκύκλιο απόσπασης χιλιάδων εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε γραφεία Διευθύνσεων!
 Όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο, παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία που μόνο για εφέτος υπολογίζονται σε 11.000 θέσεις,  από την Υπουργό Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος για αποσπάσεις 2.160 καθηγητών και δασκάλων από τα σχολεία στα γραφεία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε Δημήτρης Γκίνης, η Υπουργός Παιδείας, τροποποίησε το Νόμο 3848/10 με τον οποίο «πάγωσαν» οι μετατάξεις εκπαιδευτικών στα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών, ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί!
 Σύμφωνα  με όσα είδαν το φως της  δημοσιότητας, η επίμαχη εγκύκλιος  η οποία χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας … «συμπληρωματική» της αρχικής, είχε προθεσμία υποβολής δηλώσεων μόλις δύο ημέρες.
  «Όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: ότι το Υπουργείο Παιδείας, εν κρυπτώ, φρόντισε να «τακτοποιήσει» ανθρώπους του κόμματος ενώ θεριεύει το κύμα των συνταξιοδοτήσεων και τα ελληνόπουλα δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές να τα διδάξουν. Εφέτος έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 11.500 εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει γιατί και πώς τροποποιήθηκε ο Νόμος που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί.
Επίσης, ρωτά την Υπουργό γιατί εξέδωσε  την εγκύκλιο ενώ το θέμα των αποσπάσεων ρυθμιζόταν καθώς και αν είναι ακριβής ο αριθμός 2.160 των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.
Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης από την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει γιατί δεν προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, παρά μόνον 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να εργάζονται σε σχολεία.
Ειδικότερα  σε ό,τι αφορά στο Νομό Αχαϊας, η Υπουργός Παιδείας, ερωτάται τι ανάγκες υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό πόσοι έχουν προσληφθεί και σε ποιες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και πόσες αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί από την Αχαΐα.
Όπως  είπε ο κ. Νικολόπουλος, σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε νευρική κρίση από σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα χρηματοδότησης. Τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου περί δήθεν αύξησης του προϋπολογισμού για την Παιδεία δεν φαίνεται να βρίσκουν καμία απολύτως εφαρμογή, γεγονός που δεν θα αργήσει να ξεσηκώσει θύελλες.
«Η  αλήθεια είναι  ότι αναμένεται «μαύρος  Σεπτέμβρης» για  την Παιδεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την μεταπολίτευση θα υπάρξουν φέτος λόγω του συνδυασμού μαζικών συνταξιοδοτήσεων και μειωμένων διορισμών. Μετά τις 11.500 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, υπολογίζεται ότι τα κενά θα φτάσουν τις 20.000 σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε άλλη σχετική Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς οι οιποίοι ερωτώνται πόσα ακριβώς είναι τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και πώς θα καλυφθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου