Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ


Ο ΛΑΟΣ ξεκίνησε σαν ένα ακροδεξιό κόμμα με λαϊκίστικες κορώνες για την οικονομία και με δόσεις υπερπατριωτισμού και θρησκευτικών εξάρσεων κερδίζοντας στην αρχή κάποιους ομοϊδεάτες (όπως λαθεμένα πίστεψαν οι άνθρωποι αυτοί) και στη συνέχεια κάποιους δυσαρεστημένους από τη διακυβέρνηση Καραμανλή και κυρίως από την αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα, που προτίμησαν να τιμωρήσουν με αυτό τον τρόπο τη Νέα Δημοκρατία από το να απέχουν ή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια όμως το κόμμα αυτό την είδε αλλιώς και....
άρχισε πολιτικές κυβιστήσεις χωρίς πολιτική λογική και σταθερή γραμμή . Είδε την υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ σαν ευκαιρία να συνταχθεί με την κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και να κερδίσει όχι μόνο την ανοχή της αλλά και την προβολή από τα ΜΜΕ της άρχουσας τάξης, με απώτερο στόχο τον διεμβολισμό της Νέας Δημοκρατίας και σε συνεργασία με τον μητσοτακισμό τον έλεγχο της Κεντροδεξιάς στη χώρα σε μια νέα σκληρή νεοφιλελεύθερη κοινωνία.

Μεγάλα σχέδια θα πείτε. Ναι, αλλά αν δεν κάνεις μεγάλα σχέδια δεν θα πας και μπροστά. Μόνο που εδώ τα σχέδια δεν βγαίνουν. Το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο και τα εξαπτέρυγά του, ένα από τα οποία είναι ο ΛΑΟΣ (το άλλο είναι μερίδα του μητσοτακισμού και ανανήψαντες αριστεροί), που έχουν ταχθεί υπέρ της υποδούλωσης της χώρας στην τρόϊκα για χάρη του δυσβάσταχτου δανεισμού, προς σωτηρία της άρχουσας τάξης, παίρνουν την κατιούσα. Τελευταία βλέπουμε κάτι απεγνωσμένες δηλώσεις από τον ΛΑΟΣ κατά της «κακής» τρόϊκας και άλλα χαρωπά.
Αποτέλεσμα αυτής της κατιούσας είναι η νέα φιλοσοφία του ΛΑΟΣ. 
Η πολιτική λαθροεπιβίωση.
Τι εννοούμε;

Ο ΛΑΟΣ δεν τολμάει να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την κοινωνία και να υποστηρίξει τις επιλογές του. Δεν τολμάει να κατεβάσει υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά κάνοντας κυβιστήσεις στον αέρα καμώνεται ότι στηρίζει διάφορους υποψήφιους εδώ κι εκεί, χωρίς μάλιστα να του το ζητήσει κανείς. Προσποιείται προς τα έξω ότι παίζει έξυπνη και υπερκομματική πολιτική για να κρύψει στην πραγματικότητα την πολιτική του γύμνια και την πολιτική ανικανότητα να κατεβάσει δικούς του υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τις συνδικαλιστικές εκλογές ούτε λόγος. Δεν νομίζουμε ότι εκεί μπορεί να εκλέξει έστω και έναν εκπρόσωπο.

Όμως αυτή η πολιτική λαθροεπιβίωση, δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ήδη ακόμα και οι ψηφοφόροι του, αισθάνονται άσχημα και αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση και υπό το  κράτος πανικού προσπαθεί να κατεβάσει έστω έναν υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής με στόχο να καταγράψει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές και με τη δεδομένη βοήθεια των ΜΜΕ να το παρουσιάσει σαν γενική άνοδο σε όλη τη χώρα.

Όμως, εκτός από το ότι συναντά δυσκολία στο πρόσωπο του υποψηφίου, επιπλέον θα δοκιμάσει οδυνηρή έκπληξη από την λαϊκή οργή εναντίον όλων αυτών που υποδούλωσαν τη χώρα και ένας από αυτούς είναι και ο ΛΑΟΣ.
Πηγή hassapis-peter.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου