Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κομισιόν: Κόψτε επιπλέον 4 δισ. ευρώ σε δαπάνες το 2010

Σε επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών, ύψους 4 δισ. ευρώ, πρέπει να προβεί η Ελλάδα φέτος, ώστε να μπορέσει να αντισταθμίσει τα κατώτερα των εκτιμήσεων έσοδα, αλλά και τις αποκλίσεις στις δαπάνες, με σκοπό να φτάσει το στόχο της Κομισιόν και να μειώσει το έλλειμμα στο 8% το 2010.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, «τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι στιγμής φαίνονται επαρκή για την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος προϋπολογισμού το 2010, δεδομένου ότι ο έλεγχος των δαπανών θα παραμείνει «σφιχτός»
και θα οδηγήσει σε χαμηλότερες κατά 4 δισ. ευρώ συνολικές κρατικές δαπάνες, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε να αντισταθμίσει τα κατώτερα των εκτιμήσεων έσοδα και τις αποκλίσεις στις δαπάνες άλλων τομέων της κυβέρνησης».
Σημειώνεται πως η Ελλάδα προσπαθεί να «ρίξει» το έλλειμμά της από το 13,6% που βρισκόταν το 2009, ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να τηρήσει τις προϋποθέσεις για τη λήψη των δόσεων του μηχανισμού στήριξης.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι η μείωση των δαπανών κατά 4 δισ. ευρώ για να αντισταθμίσει τα χαμηλότερα έσοδα σε άλλους τομείς είναι ένας «κινούμενος στόχος», εάν αποδειχθούν υψηλότερα τα έσοδα ή η μείωση των δαπανών, το ποσό των 4 δισ. θα μειωθεί αναλόγως.
«Δεδομένου ότι τα προγραμματισμένα μέτρα θα εφαρμοστούν καταλλήλως και εγκαίρως, και δεδομένου ότι το σενάριο στα μακροοικονομικά εξελιχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες, οι διαθέσιμες προβλέψεις δείχνουν ότι το έλλειμμα της κυβέρνησης και το πλαφόν για το χρέος το 2011-2014, με διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος έως το 2014, είναι εφικτά» υπογραμμίζει.
Αξίζει να σημειωθεί πως, σε ανακοίνωσή του για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Ιανουαρίου - Ιουλίου 2010 το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι δαπάνες του τακτικού Προϋπολογισμού στο ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 10% έναντι ετήσιου στόχου για μείωση κατά 5,5%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες 13,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 5,8% και οι τόκοι κατά 0,2% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,6%.
Για το 2010, οι κρατικές δαπάνες στοχεύουν σε μείωση κατά 5,3%, σε σχέση με το 2009, και αναμένεται να διαμορφώνονται στα 77,073 δισ. ευρώ, με τα προσδοκώμενα έσοδα στα 58,38 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, η Κομισιόν επισημαίνει ότι με την ύφεση να επιδεινώνεται στο β' εξάμηνο, η αναμενόμενη ανάκαμψη ενδέχεται να μην είναι επαρκής ώστε να οδηγήσει τα ετήσια έσοδα κοντά στις προβλέψεις.
Υπενθυμίζεται πως το έλλειμμα, σύμφωνα με τους στόχους της Κομισιόν, πρέπει να μειωθεί στο 8% του ΑΕΠ το 2010, στο 7,6% του ΑΕΠ το 2011, στο 6,5% το 2012, στο 4,9% του ΑΕΠ το 2013 και στο 2,6% του ΑΕΠ το 2014.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου