Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

"Αποκοιμήθηκε" η κυβέρνηση που τρέχει μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρει λύση

Σκληραίνουν τη στάση τους οι απεργοί αν και υπήρξαν ήδη τα πρώτα ρήγματα στο εσωτερικό τους
Η πρώτη ημέρα του μεγάλου κύματος αδειών βρίσκει τη χώρα σε "εμπόλεμη" κατάσταση, με κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων να έχουν οδηγηθεί σε μια σκληρή σύγκρουση, θύματα της οποίας είναι οι έλληνες πολίτες, ο τουρισμός και η αγορά. Οι απεργοί ακολούθησαν μια έξυπνη συνδιακλιστική τακτική "αποκοιμίζοντας" την κυβέρνηση, η οποία εν μέσω του πιο χαλαρού (λόγω Αυγουστιάτικης ραστώνης και αδειών) για τον κρατικό μηχανισμό Σαββατοκύριακου, προσπαθεί να περισώσει το κύρος του κράτους
και να δώσει τονωτικές ανάσες στους τελούντες εν απογνώσει εκδρομείς και επαγγελματίες. Με μια παρελκυστική τακτική μέσω διαδοχικών γενικών συνελεύσεων και ενώ άφηναν να διαρρέει ότι προσανατολίζονται στη λύση της απεργίας ώστε να αμβλύνουν τις κυβερνητικές αντιδράσεις, οι απεργοί κατάφεραν να ροκανίσουν δύο κρίσιμες ημέρες από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση για πολιτική επιστράτευση, γνωρίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα που δεν κατόρθωσε να εφαρμόσει κατά τις εργάσιμες ημέρες. "Αποκοίμισαν" έτσι την κυβέρνηση και φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Ο Στρατός αναλαμβάνει πλέον να προμηθεύσει με καύσιμα κρίσιμους τομείς (αεροδρόμια, νοσοκομεία,μονάδες της ΔΕΗ κ.ο.κ, ενώ αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφόσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα), ενώ σκληραίνει-λένε-το μέτρο της επίταξης. Ένα μέτρο που ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε αδύναμος να εφαρμόσει, καθυστερώντας στην επίδοση των φύλλων πορείας τα οποία μάλιστα επιδίδονταν και με ελλειπή στοιχεία (δεν υπήρχε συνοδευτικό έγγραφο που προσδιορίζει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν από τη στιγμή της επίταξης) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους απεργούς να συνεχίζουν ουσιαστικά την απεργία, παρά το γεγονός ότι είχαν επιστρατευθεί.
Το κατά πόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο το κράτος θα καταφέρει να κάνει όσα δεν μπόρεσε να κάνει τρεις εργάσιμες ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), είναι άγνωστο, αλλά λίγο-πολύ προβλέψιμο: δεν θα το κατορθώσει.
Είναι προφανές ότι το διήμερο που διανύουμε θα χρησιμοποιηθεί για, ψυχολογική κυρίως, προετοιμασία για την εβδομάδα που θα αρχίσει τη Δευτέρα. Αν οι απεργοί υλοποιήσουν την απειλή τους να αρχίσουν αποκλεισμούς διυλιστηρίων και δρόμων, τότε η κατάσταση θα λάβει τα χαρακτηριστικά πολεμικής σύγκρουσης και δεν αποκλείεται οι "μάχες" να μεταφερθούν στους δρόμους, με συμπολκές απεργών με την Αστυνομία η οποία θα κληθεί για ακόμα μία φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, εφαρμόζοντας το νόμο.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ελπίδες ότι το αδιέξοδο θα αρθεί, όχι λόγω των κυβερνητικών χειρισμών, αλλά επειδή ήδη στις τάξεις των απεργών εκδηλώνονται τα πρώτα ρήγματα. Χθες στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτες βυτιοφόρων επέστρεψαν στη δουλειά, ενώ οι φωνές για λήξη της απεργίας ήσαν πολλές και στη γενική συνέλευση που έγινε στην Αθήνα. Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η χθεσινή απόφαση για συνέχιση της απεργίας ήταν η τελευταία μάχη που έδωσαν οι συνδικαλιστές στο παιχνίδι των εντυπώσεων, ώστε να μην εμφανιστούν στα μάτια των ιδιοκτητών-μελών των συνδικάτων τους, ως υποχωρητικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου