Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πώς παραδόθηκαν στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ε.Δ.!

ImageΜία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ.
Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα οικονομικά υπουργεία διαρρέουν-παραδίδουν συστηματικά στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία, εν γνώση του ειδικού χειρσμού που απαιτούνται τα έγγραφα αυτά και εδώ πλέον έχουμε μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ανάλογες αναφορές από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών έχουν υπάρξει για τα ΕΜΠΑΕ του Στρατού και της Αεροπορίας, προς άλλους αποδέκτες της τρόικας.
Πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι τα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα απαγορεύεται «ρητώς και δια ροπάλου» να κοινοποιούνται σε ξένους υπηκόους,φυσικά μη διαβαθμισμένους! Άρα εδώ διαπράττεται το πρώτο αδίκημα. Αυτό παλαιότερα λεγόταν και «κατασκοπεία». Και μάλιστα είναι εν γνώση των κυβερνητικών παραγόντων ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Το defencenet.gr δημοσιεύει μόλις ένα μέρος των εγγράφων αυτών, το πιο ανώδυνο, περισσότερο για να ντοκουμενταριστεί το όλο θέμα.
Μάλιστα στην αρχή του κειμένου, όταν γίνεται αναφορά στο ΕΜΠΑΕ γίνεται παραπομπή όπου εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα! Σε ότι αφορά τις λεπτομέρεις που δίνονται για τα εξoπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, ειδικά των FREMM, αυτές ξεπερνούν και τις πιο λεπτομερείς εσωτερικές αναφορές των Επιτελείων ενώ είναι σε πλήρη γνώση των συντακτών ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία
Στην αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της χαρακτηριστικά: «…we hereby provide you with additional detailed information regarding the exact stage of the procurement procedure for each of the future naval projects of the Hellenic Navy. Kindly note that the abovementioned confidential information and documentation, wich you have already reviewed, as well the information contained herein, concludes the evidence that the Commission has requested on the future naval programs of the HR”.
Ένα από τα απίστευτα της εν λόγω παραγράφου είναι η φράση (σε ελεύθερη μετάφραση) «Με όλο το θάρρος σημειώνουμε ότι … σας στέλνουμε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα του Ναυτικού όπως μας τα ζήτησε η Επιτροπή»!
Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του ελληνικού δημοσίου μετά την γερμανική Κατοχή με το οποίο τίθενται υπ’όψιν των ξένων  υπηκόων πληροφορίες κρίσιμης αποκλειστικά εθνικής σημασίας, οι οποίες βέβαια, άλλο είναι να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και άλλο να περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς ξένους υπηκόους.
Αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανα χείρας συναντώνται οι σύγχρονοι «γκαουλάϊτερ» (τώρα τους λένε κομψά «ελεγκτές») της τρόκας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβάλουν περαιτέρω περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κυρίως, δηλαδή καύσιμα για τα αεροσκάφη, τα άρματα, ανταλλακτικά, περιορισμό των ασκήσεων κλπ.

Η διάτρηση του «σκληρού πυρήνα» της εθνικής κυριαρχίας είναι γεγονός…





Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου