Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποκαλύψεις για την οικία Ακη

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Αμυνας, Α.Τσοχατζόπουλου είναι ο ιδρυτής της off shore εταιρείας Torcaso, στην οποία ανήκε το σπίτι του πρώην υπουργού στην Διονυσίου Αρεοπαγήτου, αποκαλύπτει ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γ.Γκρόζο. Αποκαλύψεις σχετικά με το σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγήτου, το οποίο ανήκε στην off shore εταιρεία Torcaso έκανε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Γιώργος Γκρόζος.
Οπως είπε ο κ.Γκόζος ιδρυτής της Torcaso, η οποία εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου είναι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζίβρας.
Οπως έχει γίνει γνωστό, στην υπόθεση της μεταβίβασης του ακινήτου είχε εμπλακεί ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος φέρεται ως δικαιούχος της κυπριακής offshore εταιρείας Torcaso Investments Ltd, στην οποία ανήκε η οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου πριν περάσει στην αμερικανική offshore Nobilis INT και από αυτή στη Β. Σταμάτη τρεις μέρες πριν από την ψήφιση νόμου που πενταπλασίασε τη φορολογία ακινήτων τα οποία κατέχονται από εξωχώριες εταιρείες.
Ο Γ. Σαχπατζίδης έγινε γνωστός μέσω των ανταλλαγών ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου και γι' αυτό τον λόγο......
κλήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου τον Δεκέμβριο του 2008.
Και εκεί υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι η offshore εταιρεία Torcaso Investments Ltd ανήκε στον ίδιο από το 2006. Αυτό έγινε γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μετά το άνοιγμα, από τη λεγόμενη Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος, κάποιων τραπεζικών λογαριασμών της Μονής ποσά εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε ότι πιστώνονταν από αυτούς στον Σαχπασίδη, στη σύζυγό του και στον γιο του.
Ομως, η οffshore Torcaso είναι αυτή που το 1999 αντί ποσού 300 εκατομμυρίων δραχμών είχε αγοράσει τη διατηρητέα τριώροφη κατοικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εμφανίζεται στις 29-1-2001 να την πουλάει σε λιγότερο από τη μισή τιμή -136 εκατομμύρια δραχμές- σε μία άλλη offshore, τη Nobilis INT με έδρα το Ουαϊόμιγκ των ΗΠΑ. Δηλαδή την εταιρεία που έκανε και την τελευταία μεταβίβαση στη Β. Σταμάτη και από την οποία φερόταν ότι τη νοίκιαζε ο Α. Τσοχατζόπουλος τα πέντε τελευταία χρόνια και αφού προηγουμένως είχε γίνει μια ολοσχερής ανακαίνιση.

Έθνος
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου