Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Χρυσοχοϊδη

ypourgeio 
-Παρά τα όσα «λέει» το πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι
 -Το «μήνυμα» των τρομοκρατών και γιατί οι έρευνες στρέφονται στη Θεσσαλονίκη

--Θλίψη για το νεκρό, αλλά ούτε μια παραίτηση.
--Τρόμος για νέο μεγάλο χτύπημα: Οι πιθανοί στόχοι

 
Στην απείραχτη τρομοκρατική ομάδα της Θεσσαλονίκης εστιάζονται τώρα οι έρευνες για το αιφνιδιαστικό και αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι Αρχές, αν και «βλέπουν» Επαναστατικό Αγώνα ή Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από το χτύπημα, καλλιεργούν ένα κλίμα ότι αυτό ήταν κατευθυνόμενο από ξένους πόλους.
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ανάλογες εμπειρίες είχαμε ζήσει και στα εντυπωσιακά για την εποχή τους χτυπήματα της 17Νοέμβρη. Το κλίμα αυτό λοιπόν καλλιεργούταν και καλλιεργείται για να στηθεί το πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι.
Κάτι άλλο που διακινείται είναι ότι στόχος ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μόνο ένας αφελής θα μπορούσε να πιστέψει ότι τα δέματα τα ανοίγει ο ίδιος ο υπουργός. Γι’ αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας, ή έστω οι γραμματείς. Εκτός, αν εννοούν ότι η βόμβα ήταν τόσο μεγάλης ισχύος που θα κατέστρεφε όλο τον όροφο (κάτι που ωστόσο δεν έγινε).
Η βόμβα, είχε ισχύ ενός κιλού πυρίτιδας και η είσοδός της στον όροφο του γραφείου του υπουργού, απέδειξε το τεράστιο κενό ασφαλείας. Γιατί μπορεί ανάλογα εκρηκτικά πακέτα να είχαν περάσει και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ΕΚΤ και σε κυβερνητικό κτίριο των ΗΠΑ, όμως η Ελλάδα έχει την «πρωτιά». Εδώ, υπάρχει ένας νεκρός. Όλοι έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια και τον αποτροπιασμό τους, όμως δεν ακούστηκε μια «συγνώμη». Ούτε ένας δεν παραιτήθηκε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος έφτασε μέσω των ΕΛΤΑ, οι φάκελοι των οποίων δεν ελέγχονται, άλλες πληροφορίες λένε ότι εστάλη με courier. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση δεν ελέγχθηκε το δέμα, ή ο έλεγχος ήταν ελλιπέστατος. Οι ειδικοί συνήθεις συνωμοσιολόγοι εξυφαίνουν σενάρια και αναλύσεις. Τη δουλειά τους κάνουν και το ψωμί τους βγάζουν. Η ουσία είναι ότι οι τρομοκράτες με αυτό τον τρόπο έστειλαν ένα μήνυμα: «Ποιο πανηγύρι ότι μας εξαρθρώσατε; Εδώ είμαστε»!
Ας μην ξεχνάμε, λέει αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ότι το τρομοκρατικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης δεν «πειράχτηκε». Είναι πιθανό λοιπόν αυτή η νέα ομάδα να έχει ενδυναμωθεί; Πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα, πρόκειται για τον Επαναστατικό Αγώνα, για τους Πυρήνες της Φωτιάς (τα ασύλληπτα μέλη της), τη Σέχτα Επαναστατών; Αυτό θα αποδειχθεί από την αναμενόμενη προκήρυξη και ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Το θράσος όμως των δραστών είναι πρωτόγνωρο και καταδεικνύει πως η τρομοκρατία έχει δυναμώσει. Τι έχει ακόμα στο οπλοστάσιό της λοιπόν; Προφανώς, πλέον δεν έχει τις απαρχαιωμένες ρουκέτες από το στρατόπεδο του Συκούριου, αλλά σύγχρονο εξοπλισμό.
Άλλωστε, το χτύπημα έγινε σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους στην Ελλάδα. Ένα όροφο κάτω από τα γραφεία της ΕΥΠ. Οι άλλοι καλά φρουρούμενοι στόχοι, το Μαξίμου, η ΓΑΔΑ κ.α. ακολουθούν; Όπως και να χει, η Αντιτρομοκρατική ήδη έχει αρχίσει την κατάρτιση λίστας με πιθανούς στόχους των τρομοκρατών, είτε πρόκειται για κτίρια, είτε κυρίως για πολιτικά πρόσωπα. Η απαξίωση της πολιτικής ζωής, οπλίζει τα χέρια των τρομοκρατών ώστε αυτοί να προσπαθήσουν να ταυτιστούν με το λαϊκό αίσθημα…  

-Ακέραιος, καλός Κρητικός ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης

Έδωσε τη ζωή του για τον υπουργό


Σαν μια οικογένεια, όλο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλη η ΕΛΑΣ έχει ενωθεί με την οικογένεια του 49χρονου αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη που άνοιξε το φονικό δέμα, χάνοντας τη ζωή του. Λες και ήταν μοιραίο, αφού όπως λένε συνάδελφοί του από την ΠΟΑΣΥ «ό,τι κατευθυνόταν προς τον υπουργό, πάνω του φορτωνόταν».
Πατέρας δύο παιδιών, του Κωστή και του Λευτέρη που σπουδάζουν στη Γυμναστική Ακαδημία και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο Γιώργος καταγόταν από το χωριό Μεσαρά, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Γιος νερουλά, το πρώτο από τα τρία αδέλφια δούλεψε από πολύ μικρός για το μεροκάματο.
Εδώ και δέκα χρόνια, είχε γίνει η «σκιά» του Μ. Χρυσοχοϊδη. Πρώτα στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και με απόσπαση στην προσωπική του φρουρά, όταν ο σημερινός υπουργός ήταν στην Αντιπολίτευση. Όταν ξαναπήρε το Υπουργείο, έγινε υπασπιστής του. Πρόσχαρος και εργατικός άνθρωπος, ο Γιώργος Βασιλάκης, έπεσε θύμα μέσα σε μια διπλή ειρωνεία: Μέσα στο πάθος του για τον εξονυχιστικό έλεγχο του κτιρίου στο οποίο εργαζόταν, είχε αρχίσει να κάνει σχέδια για επιστροφή στην Κρήτη, με τη σύζυγό του, μόλις συνταξιοδοτούταν…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου