Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Εξοδος Σαμαρά στο λαό

Από την Ηπειρο θα ξεκινήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά πάσα πιθανότητα την πορεία του στο λαό, με επόμενο σταθμό τη Βόρεια Ελλάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του αναμένεται αύριο Δευτέρα να «κλειδώσουν» το πρόγραμμα των περιοδειών του για τον επόμενο ενάμιση μήνα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ολοκληρώνοντας μια σειρά εσωκομματικών αλλαγών, που επικυρώθηκαν στο Συνέδριο, και παρουσιάζοντας την περασμένη Τετάρτη την ολοκληρωμένη πρόταση της Ν.Δ. για απαλλαγή της χώρας
από το Μνημόνιο και την κρίση, περνά στην εξωστρεφή φάση του σχεδιασμού του: εκλαΐκευση των θέσεων της γαλάζιας παράταξης και στενή επαφή με τον Ελληνα πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.
Ειλημμένη απόφαση της Ρηγίλλης είναι οι δύο πρώτες περιοδείες του Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο, ήτοι τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρόεδρος -τις οποίες μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το νεοκλασικό έχει κάνει ήδη δεκτές- είναι η πρεμιέρα της περιοδείας του να γίνει στην ακριτική Ηπειρο, τη φτωχότερη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, για ευνόητους συμβολικούς λόγους. Αμέσως, επόμενος σταθμός θα είναι η Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου.
Σε κάθε περίπτωση, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο νεοκλασικό η σύσκεψη που θα οριστικοποιήσει αφενός το συνολικό πρόγραμμα των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά αφετέρου τους βουλευτές και τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν στις περιοδείες του. Οπως μας ενημέρωσε τακτικός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ… «η επιλογή των βουλευτών για να πλαισιώσουν τον πρόεδρο θα γίνει ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου που επισκέπτεται κάθε φορά», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «το επικοινωνιακό βάρος της εκλαΐκευσης των θέσεών μας για την Οικονομία θα το σηκώσει πάντως ο ίδιος ο πρόεδρος».
Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί πάντως στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για την απήχηση της παρουσίασης του Οικονομικού Σχεδίου της Ν.Δ. τόσο στα ελληνικά όσο και στα διεθνή ΜΜΕ. «Το οικονομικό επιτελείο μας έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες εξαιρετικά σοβαρή δουλειά. Η παρουσίαση του Σχεδίου της Ν.Δ. για την Οικονομία ήταν το επιστέγασμα μιας σκληρής, επαγγελματικής, πολύμηνης προσπάθειας και η απήχησή του σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν ευτυχώς ανάλογη των προσδοκιών μας», είπε παροικών τη Ρηγίλλης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν ήταν λίγες οι επικρίσεις που δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο από γαλάζια στελέχη για τη «δυσνόητη» στον μέσο Ελληνα παρουσίαση των θέσεων. «Το γνωρίζαμε εκ των προτέρων κι ήταν αναπόφευκτο. Γι’ αυτό το επόμενο διάστημα στόχος της Ν.Δ. είναι να καταλάβει ο πολίτης ότι, πράγματι, υπάρχει άλλος δρόμος».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου