Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Σε λίγο ο Γιώργος θα μας πει και ότι η Γη γυρίζει



Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί.. σοσιαλίζονται στον Πόρο που ντύθηκε… Σύμη για να υποδεχθεί το Συμπόσιο του Γ. Παπανδρέου και άλλων οικονομολόγων οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να σώσουν τον κόσμο.
Ο λαός έχει χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων του, η αγοραστική του δύναμη μειώνεται, αισθάνεται αβεβαιότητα για το μέλλον, η ανεργία καλπάζει, αλλά ο πρωθυπουργός γιατί νομίζετε ότι μίλησε; Μα για αναδιανομή του πλούτου. Είπε χαρακτηριστικά: “Η διαφάνεια, η αναδιανομή του πλούτου και η ενίσχυση των ελέγχων είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση”. Και συνέχισε να μας εκπλήσσει: «Για να βγούμε από τη σημερινή κρίση και ύφεση είναι απαραίτητες οι επενδύσεις». «Τα αίτια της κρίσης είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο και η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια λίγων».

Μα καλά τι εννοεί αναδιανομή του πλούτου; Αυτήν ακριβώς δεν κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση; Από την μια μεριά μαζεύει όπως μπορεί τα λεφτά του κοσμάκη, του μισθωτού, του συνταξιούχου, της ανήλικης μητέρας, του νέου της γενιάς των 500 ευρώ. Ενώ από την άλλη δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική προσπάθεια να φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα. Τα μεγαλολαμόγια με τις θαλαμηγούς και τα ακίνητα στις off shore την έχουν γλιτώσει για ακόμη μια φορά και πίνουν σαμπάνια στην υγεία των κορόιδων.
Και έπρεπε  να κάνει ολόκληρο συμπόσιο για να  καταλάβει ο κ. Παπανδρέου την τεράστια κοινωνική ανισότητα και συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων;  Δεν πήγαινε λίγο κάτω από την Ομόνοια, ή στην ελληνική επαρχία;
Οπότε, μάλλον μας δουλεύουν ψιλό γαζί στην κυβέρνηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου