Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ποιος υπουργός είναι το ‘πολιτικό γυροσκόπιο’ των εξελίξεων

 Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι (που απαρτίζεται από τις πέντε εκθέσεις των κομμάτων) θα συζητηθεί αύριο (Δευτέρα) στη Βουλή.


Ποιος υπουργός είναι το ‘πολιτικό γυροσκόπιο’ των εξελίξεων; Να διακινδυνέψω να πω ότι η απόφαση για το αν θα συσταθεί στη συνέχεια Προανακριτική Επιτροπή θα αναβληθεί από την κυβέρνηση για αργότερα;
Το πρόβλημα που απασχολεί την κυβέρνηση δεν είναι φυσικά οι υπογραφές των 30 βουλευτών που απαιτούνται ,  αλλά …. η μυστική ψηφοφορία.

Το όνομα του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ,ως εγκαλούμενο από τη ΝΔ, τρομάζει την κυβέρνηση , αφού η  μυστική ψηφοφορία είναι συνήθως η ευκαιρία που αναμένουν οι δυσαρεστημένοι κυβερνητικοί βουλευτές για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους  προς το κυβερνητικό έργο (…εκ του ασφαλούς) .
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή που ανατρέπει –εν μέρει- τον συλλογισμό μου. Η μυστική ψηφοφορία είναι επίσης μια ευκαιρία –πάντα εκ του ασφαλούς- να γίνουν εσωτερικές εκκαθαρίσεις.
Δηλαδή να γίνει η αφετηρία για την εκκαθάριση του σημερινού τσάρου της οικονομίας από τα κατάστιχα του ΠαΣοΚ και την πολιτική ζωή.
Βλέπετε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι υπουργός χωρίς αλεξίπτωτο ! Δεν είναι βουλευτής,  επειδή ο κ. Γ. Παπανδρέου του ζήτησε να είναι επικεφαλής των ευρωβουλευτών, απ` όπου παραιτήθηκε για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Όταν λοιπόν αντικατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, το πιο λογικό είναι να επέλθει και η πολιτική του χρεοκοπία. Θα πάει σπίτι του!
Το ζήτημα είναι : Έχει ολοκληρώσει σήμερα το …. «ανατεθέν έργο»  ; Εάν  ναι , τότε οι 30 υπογραφές βουλευτών θα «ενεργοποιηθούν» και θα προχωρήσουμε στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα  λειτουργήσει τότε ως καμουφλάζ για να άρει τις αμαρτίες της κυβέρνησης  όταν έρθει η ώρα της καταστροφής.
Εάν δεν έχει ολοκληρώσει το …. «ανατεθέν έργο» -κάτι που προσωπικά θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί  εν μέσω του θέρους- , τότε η απόφαση  θα αναβληθεί από την κυβέρνηση  για κάποιο άλλο χρονικό διάστημα.
Βλέπετε η απόφαση της κυβέρνησης για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής θα μας επιτρέψει να προβλέψουμε (και να κατανοήσουμε) και τις πολιτικές  εξελίξεις στο κοντινό μέλλον!
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου