Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Επαφές Αντ. Σαμαρά με εμπόρους και βιοτέχνες

Συναντήσεις με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς προήδρευσε στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου της Ν.Δ.Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΝΔ ότι κατέθεσε προτάσεις για μια νέα δέσμη επικαιροποιημένων οικονομικών μέτρων "της πιάτσας όμως και όχι της θεωρίας". Σημείωσε ότι αυτά τα μέτρα θα πιάσουν τόπο και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε μαζί για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Διευκρίνισε ότι "τα μέτρα της πιάτσας είναι ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, να τελειώσει το αμαρτωλό τρίγωνο προσφορών-εκπτώσεων-προωθητικών ενεργειών που παραπλανά και δεν βοηθά τον καταναλωτή και την κατανάλωση". Πρότεινε επίσης την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων και επεσήμανε πως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ελληνική συνταγή πρέπει να αναζητά την αναθέρμανση της ζήτησης και όχι της περιστολής της προσφοράς.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ κ. Χ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας με πτωχευμένες επιχειρήσεις και ανέργους πολίτες. Σημείωσε ότι το μείγμα των οικονομικών μέτρων ουσιαστικά δεν οδηγεί πουθενά, ότι είναι κοινωνικά άδικο, οικονομικά ατελέσφορο και ελλιπές γιατί λείπουν τα μέτρα τόνωσης της αγοράς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν στη χώρα δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει καταθέσει προτάσεις και θα καταθέσει κι άλλες, εμπλουτισμού του μείγματος της οικονομικής πολιτικής. "Χρειάζεται τόνωση της ψυχολογίας της αγοράς, αισιοδοξία. Υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Οι θυσίες των ελλήνων δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένες", συμπλήρωσε.

Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι η ΝΔ προσπαθεί να συμβάλει στην υπέρβαση των συνεπειών της κρίσης και πως αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις τεχνικής επάρκειας και όλοι μας πρέπει να κάνουμε συμμαχία ενάντια στο λαϊκισμό, τη μιζέρια και το μηδενισμό γιατί πάνω απ' όλα είμαστε Έλληνες. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στις μηνιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα απάντησε πως είναι θέμα που αφορά τους κοινωνικούς εταίρους και "θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων".

Δηλώσεις προέδρου ΓΕΣΕΒΕ 

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, δήλωσε ότι επεσήμανε πολλά θέματα στον κ. Σαμαρά και πως θα πρέπει κυβέρνηση και κόμματα να βοηθήσουν να ανατραπεί η καταστροφική ψυχολογία που υπάρχει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Ο συνδυασμός ελλειμμάτων, πτώσης τζίρου και πτώσης επενδύσεων "θα μας οδηγήσει στο χάος και στο βάραθρο", συνέχισε ο κ. Ασημακόπουλος επισημαίνοντας πως η ανατροπή της κακής ψυχολογίας θα είναι η απαρχή για να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου