Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το φιάσκο, το μαύρο χρήμα και ποιος στ' αλήθεια είναι ο αποστολέας του

Ενώπιον της εξεταστικής ο επιχειρηματίας Κάτσικας
- Γιατί έχουν παγώσει λογαριασμό του στην Ελβετία
- Είναι αποδέκτης μαύρου χρήματος από τη Siemens;
- Παραίτηση Βαλυράκη ζητεί η ΝΔ

'Ολο και περισσότερο περιπλέκεται η υπόθεση με πρωταγωνιστές έναν μαραγκό, ένα επιχειρηματία και φυσικά την Siemens.

Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας.

Μια εξεταστική επιτροπή ψάχνει να βρεί πως δίνονταν οι μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε πολιτικούς.
Ενα email οδηγεί στα ίχνη στελέχους της προηγούμενης κυβέρνησης. Μιλάει για έναν cabinet man που μεταφράζεται ως άνθρωπος του υπουργικού συμβουλίου, όμως αργά ή γρήγορα η υπόθεση αποδεικνύεται οτι είναι φιάσκο, αφού ο cabinet man τελικά είναι ένας μαραγκός!
Στον μαραγκό αυτό ο επιχειρηματίας που κατονομάζεται στο email έχει παραγγείλει ντουλάπια για την κουζίνα του για το σπίτι του στις ΗΠΑ.

Κι ενώ όλοι νομίζουν οτι οδεύουμε προς το τέλος της ταινίας, γίνεται η ανατροπή!

Ο κ. Μάριος Κάτσικας, ο επιχειρηματίας που είχε ανάγκη τα ντουλάπια, τελικά δεν τα είπε όλα όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Μάλιστα δήλωνε έκπληκτος πως το όνομά του ενεπλάκη σ' αυτή την υπόθεση.

Ο 
κ. Κάτσικας σήμερα στην εξεταστική ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο κ. Κάτσικας σήμερα στην εξεταστική ΦΩΤΟ EUROKINISSI

'Ομως, το παλιό αφεντικό της Faran, μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού (ερασιτέχνη και του πόλο) και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, ξέχασε να πει οτι ένας λογαριασμός του έχει "παγώσει" αφού βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
'Ολα αυτά προκύπτουν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία από την αποκάλυψη ενός λογαριασμού του στην Union Bancaire Privee της Γενεύης.

Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη  εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό.

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους. Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας.

Τότε λοιπόν ο  4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.

'Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Αυτό το ένας εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Ο κ. Κάτσικας πάντως καταθέτει σήμερα στην εξεταστική επιτροπή και όλοι ελπίζουν να γίνουν σοφότεροι....

Η ΝΔ επιμένει να ζητεί την παραίτηση του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου