Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου και Άκη προανήγγειλε η Ν.Δ.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου
Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση του Βατοπαιδίου προαναγγέλλοντας πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.
Μία ημέρα μετά το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής για τους έξι πρώην γαλάζιους υπουργούς, χθες, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι θα ασκήσει στο ακέραιο το θεσμικό της δικαίωμα για την υποβολή προτάσεως προανακριτικής για Γ. Παπακωνσταντίνου, Ακη
Τσοχατζόπουλο και πιθανόν άλλων πολιτικών προσώπων, όταν όμως ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης και το άνοιγμα των λογαριασμών, καθώς «σκάνδαλο υπουργών χωρίς χρηματισμό δεν υπάρχει».
Επαναλαμβάνοντας αυτό που τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην Κ.Ο., ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ευθύνες μόνο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, η ανακοίνωση τονίζει ότι η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει ότι είναι ένθερμος θιασώτης του δόγματος «όταν δεν συμφωνούν μαζί σου τα γεγονότα, αλίμονο στα γεγονότα…» και στοχοποιεί και καταγγέλλει συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία. «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με μικροκομματική λογική, και με μόνο στόχο την υποτιθέμενη πολιτική ομηρία της Ν.Δ.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση του Βατοπαιδίου προκάλεσε δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή, σύμφωνα με τη Ν.Δ. τα νέα στοιχεία ουδέν νεώτερον αποκάλυψαν εκτός της αποδεδειγμένης πλέον εμπλοκής στην υπόθεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Ξυνίδη και Α. Τσοχατζόπουλου και υπενθυμίζει ότι «τότε ήταν που η κυβερνητική πλειοψηφία έσπευσε να κλείσει άρον άρον την Επιτροπή, απορρίπτοντας το αίτημα της Ν.Δ. για παράταση των εργασιών της μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του σημερινού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ αλλά και της εταιρείας TORCASO».
Για τις ευθύνες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με…νόημα ότι «εκτιμούμε ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ελέγχεται για το αδίκημα της απιστίας έναντι του Δημοσίου, αλλά δεν βιαζόμαστε. Τα τυχόν αδίκημά του για πέντε χρόνια ακόμη δεν θα έχει παραγραφεί». Για τις αποκαλύψεις δε, για το ρόλο του κ. Σ. Ξυνίδη, της εταιρείας TORCASO με την οποία εμπλέκεται ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος, καθώς και του κ. Γ. Πεταλωτή, αυτές συνεχίζονται.
Υπόθεση Ζήμενς
Στο μέτωπο της Ζήμενς με αιχμές κυρίως όσον αφορά το επιλεκτικό -όπως το χαρακτηρίζουν- άνοιγμα λογαριασμών, τέσσερις πρώην υπουργοί και των μεγάλων δύο κομμάτων έσπευσαν χθες να δηλώσουν ότι οι λογαριασμοί τους είτε έχουν ήδη ελεγχθεί είτε ότι είναι στη διάθεση καθενός.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής, ισχυρίζεται ότι η επιτροπή τον μεταχειρίζεται δυσμενώς και υπενθυμίζει ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα ζητήσει να καταθέσει στην εξεταστική. Χαρακτηρίζει τη διαχείριση της υπόθεσης από την εξεταστική ως «πολιτικά απαράδεκτη και ηθικά διερευνητέα», ενώ αφήνει αιχμές για τον συνυποψήφιό του στην Αιτωλοακαρνανία Ανδρέα Μακρυπίδη ως συνυπεύθυνο για την κατάρτιση της λίστας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου σημειώνει ότι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί φαίνονται στο πόθεν έσχες και επισημαίνει ωστόσο ότι είναι «απαράδεκτη η επιχειρούμενη συγκεκριμένη μεθόδευση υλοποίησης της απόφασης για άνοιγμα λογαριασμών πρώην υπουργών».
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ν.Δ. Γιώργος Αλογοσκούφης δηλώνει έκπληκτος για την εμπλοκή του ονόματός του, τονίζει ότι ουδεμία αρμοδιότητα είχε για τα ζητήματα που διερευνά η επιτροπή και προσθέτει ότι βρίσκεται στη διάθεση της εξεταστικής για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή στοιχείο που να αφορά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Τέλος, ο Γιώργος Βουλγαράκης μιλά για επιλεκτικό άνοιγμα λογαριασμών και τονίζει ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά όχι τόσο για τα ονόματα που ζητεί η επιτροπή να ελεγχθούν, όσο για εκείνα που δεν ζητεί. Γνωστοποιεί δε στην επιτροπή ότι όλοι οι λογαριασμοί του ιδίου και της οικογένειας του έχουν ήδη ανοιχθεί και ελεγχθεί, έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι δεν είχε ποτέ και καμία συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρεία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου