Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Σφίγγει ο κλοιός για Βγενόπουλο-Βατοπέδι!

vgenopoulossss«Φως» στο ρόλο του Α. Βγενόπουλου και βασικών εταιρειών του ομίλου που διευθύνει στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ζήτησαν να χυθεί άμεσα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ –και βαθύς γνώστης της υπόθεσης Βατοπεδίου-, Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσιρώνης.
Οι συναλλαγές της Marfin Egnatia Bank με εταιρείες-φαντάσματα, πίσω από τις οποίες βρισκόταν η Μονή Βατοπεδίου, αλλά και το τεράστιο δάνειο της ίδιας τράπεζας στην εταιρεία Rassadel, για να καλύψει τη συμμετοχή της στην πολυδιαφημισμένη αύξηση κεφαλαίου της Marfin Investment Group, το καλοκαίρι του 2007 είχαν την τιμητική τους στην επτάωρη συζήτηση που διεξάχθηκε την Δευτέρα στη Βουλή, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Ο κλοιός της κοινοβουλευτικής έρευνας σφίγγει γύρω από τις εταιρείες του ομίλου της Marfin και τον κ. Βγενόπουλο προσωπικά, ενόψει μάλιστα των αποφάσεων της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία αναμένεται ότι θα αποδώσει ποινικές ευθύνες σε εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο πολιτικά πρόσωπα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι επισημάνσεις του κ. Ξυνίδη για το ρόλο της Marfin στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, καθώς οι απόψεις του απηχούν το κλίμα που διαμορφώνεται στα ηγετικά κλιμάκια του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί στενά εδώ και πολλά χρόνια τις εξελίξεις γύρω από τις δραστηριότητες της διαβόητης Μονής.
«Το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο», τόνισε ο κ. Ξυνίδης, «έχει να κάνει με τις ανταλλαγές, τις υποεκτιμήσεις και τις υπερεκτιμήσεις, έχει να κάνει με τριάντα ένα συμβόλαια, έχει να κάνει με διακόσια εξήντα οικόπεδα που άλλαξαν χέρια, με το Ολυμπιακό ακίνητο, έχει να κάνει με τις εξωχώριες εταιρίες, την Ράσσαντελ, την Μαντέους, την Όλιντεν, την Τορκάσκο, έχει να κάνει με εισροές και εκροές 360 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 1998 και 2010 ανάμεσα στις εταιρείες Ράνσαντελ, Μαντέους και της Μονής Βατοπεδίου, έχει να κάνει με τη δανειοδότηση με 50 εκατομμύρια ευρώ της Marfin,  ένα δάνειο το οποίο δίνεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου και στη συνέχεια αυτά τα χρήματα δίνονται για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin,  έχει να κάνει με αγορά μετοχών του Ο.Τ.Ε αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ λίγες μέρες μετά τις εκλογές του 2007, οι οποίες σε 10 ημέρες ξαναπουλούνται».
Ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, τόνισε στην ομιλία του, ότι «το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό σκάνδαλο, όπου η Μονή Βατοπεδίου ήταν το κέλυφος ενός καλοστημένου πολιτικοοικονομικού συστήματος διαφθοράς, με τη συμμετοχή, συνέργεια και ευθύνη των Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή, με τη συμμετοχή μίας μονής του Αγίου Όρους που λειτούργησε περισσότερο ως εταιρεία επενδύσεων και ως εταιρεία συμμετοχών και λιγότερο ως μοναστήρι, με βασικό χρηματοδότη την Τράπεζα MARFIN EGNATIA BANK του κ. Βγενόπουλου».
Και πρόσθεσε, ότι «χρήζουν σοβαρής και περαιτέρω διερεύνησης οι τεράστιες δανειοδοτήσεις ύψους 50 εκατομμυρίων για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, καθώς και για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ ύψους 30 εκατομμυρίων την επίμαχη περίοδο όπου ο κ. Βγενόπουλος το καλοκαίρι του 2007 αγόραζε μετοχές για να ξεπουλήσει την περιουσία του ΟΤΕ στην Deutche Telecom».
Στην ίδια κατεύθυνση με τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  που έχει ακόμη και σήμερα να αντιμετωπίσει στα δικαστήρια τον κ. Βγενόπουλο, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του, τόνισε ότι «ακόμα και σήμερα παραμένει σκοτεινός και στο απυρόβλητο ο ρόλος της Τράπεζας Marfin, του προνομιακού φορέα χρηματοδοτήσεων και χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων της Μονής».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βγενόπουλος ως τώρα δεν έχει τολμήσει να σχολιάσει την εμπλοκή της Marfin Egnatia Bank και της MIG στην έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον για το επενδυτικό κοινό να εξηγήσει πώς χορήγησε δάνειο 50 εκατ. ευρώ η Marfin Egnatia για να συμμετάσχει η off-shore του Βατοπεδίου στην αύξηση κεφαλαίου του 2007, καθώς και αν με την ίδια μέθοδο της απόκτησης συμμετοχής με δανεικά από την Marfin Egnatia μπήκαν στην ίδια αύξηση και άλλοι επενδυτές.
Προς το παρόν, πάντως, αν και δεν έχει αμφισβητηθεί η νομιμότητα των συναλλαγών με τις εταιρείες του Βατοπεδίου, φαίνεται ότι είναι κοινή η διαπίστωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα πρέπει να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος αυτές οι συναλλαγές και να φωτισθεί αυτή η «προνομιακή», σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, σχέση μεταξύ Marfin και Μονής Βατοπεδίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου