Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Η ΝΔ κοντά στον πολίτη

Το μήνυμα ενότητας, ανανέωσης, τερματισμού της εσωστρέφειας και ανοίγματος προς την κοινωνία, που έστειλε από το...Η ΝΔ κοντά στον πολίτηΤο μήνυμα ενότητας, ανανέωσης, τερματισμού της εσωστρέφειας και ανοίγματος προς την κοινωνία, που έστειλε από το συνέδριο του κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σηματοδοτεί και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης προκειμένου να γίνει πράξη το όραμα για τη λεγόμενη Νέα Μεταπολίτευση.
Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι, στη σημερινή διακυβέρνηση, υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην πολιτική, ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης στην οικονομία, ασφάλειας στην κοινωνία, αλλά και έλλειμμα παιδείας. Όπως είναι πασιφανές ότι το λεγόμενο σύστημα ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, υποβάθμιση του εθνικού και δημόσιου συμφέροντος, έκπτωση αξιών και προτύπων και ανικανότητα χειρισμού.
Η Νέα Δημοκρατία δείχνει σήμερα ικανή να προσφέρει λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και πρωτίστως αυτών του ΠΑΣΟΚ. Έκανε την αυτοκριτική της και παρουσιάζεται έτοιμη να διεκδικήσει την επάνοδό της στην εξουσία, την ώρα που η σημερινή κυβέρνηση εμφανίζει έντονα σημάδια πρόωρης γήρανσης και συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες κοινωνικές αντιδράσεις των τελευταίων χρόνων με τα εγκληματικά της λάθη και τις πρωτοφανείς, ακραίες επιλογές μέτρων στην οικονομία, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά.
Στη σημερινή ΝΔ δεν (πρέπει να) έχουν θέση η εσωστρέφεια, τα φέουδα, τα βιλαέτια, οι προσωπικοί μηχανισμοί και τα παλαιοκομματικά παιχνίδια, όπως κατέστησε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ο κ. Σαμαράς. Αντίθετα, καθήκον του κόμματος και των στελεχών του είναι να βρίσκονται κοντά στον πολίτη, να τον εκφράζουν, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του και να προτείνουν άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για τη δύσκολη καθημερινότητά του.
Η ΝΔ ανασυγκροτείται ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς, ανοιχτό στην κοινωνία. Μπορεί να πρωτοστατήσει στη Νέα Μεταπολίτευση, ωστόσο η προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού περνά υποχρεωτικά από το κατά πόσο θα καταφέρει να πείσει τον πολίτη, ότι θα σταθεί πραγματικά δίπλα του και θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητά του. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου