Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το σχέδιο αποστασίας της Ντόρας

Σε οργανωμένο σχέδιο που φέρνει στο μυαλό μέρες του 1965 παραπέμπει η χθεσινή μεθοδευμένη αυτομόληση του Κώστα Κιλτίδη από την Κ. Ο. της Ν. Δ. Ο βουλευτής Κιλκίς θα αναζητήσει τώρα το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον κοντά στην "φίλη" του, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η ασέβεια προς την ετυμηγορία των απλών πολιτών που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά και της αρχές της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης εκ μέρους τόσο της κ. Μπακογιάννη όσο - κυρίως- και του κ. Κιλτίδη επικυρώθηκε και από το γεγονός ότι και οι δυο κρατούν τις έδρες που πήραν με την σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Το "πλάνο αποδόμησης" του ανθρώπου που 800.000 πολίτες ανέδειξαν στην ηγεσία του κόμματος έχει και συνέχεια. Η "Χ" αποκαλύπτει σήμερα ότι τουλάχιστον δυο, ακόμη, βουλευτές θα ακολουθήσουν την κ. Μπακογιάννη στο μονοπάτι της διάσπασης.
Για αναμενόμενο γεγονός έκανε λόγο η Ρηγίλλης. Για "ανθρώπους που έχουν υποχρέωση στην κ. Μπακογιάννη, γιατί μόνοι τους θα ήταν πολιτικά ανυπόστατοι ", έκανε λόγο στη "Χ" κομματική πηγή. Η ίδια πηγή επισήμανε επίσης ότι και η ίδια η κ. Μπακογιάννη χωρίς την ομπρέλα που της παρείχε τόσα χρόνια η ΝΔ θα είχε πολύ μικρή επιρροή.
Η μόλις 16 λέξεων ανακοίνωση της Ρηγίλλης μετά την απόφαση του Κ. Κιλτίδη να ανεξαρτητοποιηθεί τα περικλείει όλα: «Δεν υπήρξε καμία έκπληξη για τη ΝΔ. Ο κ. Κιλτίδης ακολούθησε το δρόμο που είχε χαράξει από καιρού». Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή απλά άνοιξε την πόρτα της εξόδου κι έφυγε για να. συναντήσει την Ντόρα Μπακογιάννη ή ακόμα και τον στενό φίλο του Γιώργο Καρατζαφέρη.
Του Γιάννη Χρυσικόπουλου
Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής Κιλκίς βρίσκει την ευκαιρία για να επιτεθεί στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον «βλέπει» πίσω από την κόντρα του με τον Αλέκο Κοντό για την υπόθεση Βατοπεδίου. «Ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στη ΝΔ επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις, στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.
Κι όμως, πριν δυο μήνες, παρουσία του ίδιου του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Κιλτίδης είχε εκθέσεις τις θέσεις - προτάσεις του κόμματος για την ελληνική γεωργία στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για τα αγροτικά στη Λάρισα. Ποιον μπορεί να πείσει τώρα ότι η απόφαση του ήταν αποτέλεσμα εμφυλιοπολεμικού κλίματος σε βάρος του και «εξόφθαλμης και  ενορχηστρωμένης προσπάθειας» για να πληγεί ηθικά και πολιτικά;

Σε ποιους. φίλους αναφέρεται;
Στον επίλογο της επιστολής του, ο Κώστας Κιλτίδης γράφει ότι «είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την απόφαση-απαίτηση των πολιτικών μου φίλων και συναγωνιστών και να διαχωρίσω τη θέση μου από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική της ομάδα και τα κομματικά όργανα». Σε ποιους αναφέρεται; Όχι βέβαια, στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας της περιφέρειας του, που τον τίμησαν με τον σταυρό προτίμησης τους ως υποψήφιο βουλευτή του κόμματος. Ούτε στους «συναγωνιστές», τα απλά γαλάζια στελέχη, που μακριά από οφίτσια, προσωπικές βλέψεις και συμφέροντα, περιμένουν υπομονετικά να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι στο κόμμα, να πάνε σπίτι τους αυτοί που προκάλεσαν και εμπλέκονται σε δύσοσμες υποθέσεις και να μείνουν αυτοί που θέλουν να προσφέρουν στην παράταξη, στην κοινωνία και στον λαό. Οι «φίλοι» του που τον ήθελαν εκτός «της Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά» είναι συγκεκριμένοι και αποχώρησαν από το ίδιο κόμμα χθες ή προχθές. Κι αυτός πράγματι υπάκουσε σε αυτήν την «απόφαση - απαίτηση».   

Ένας «μουτζαχεντίν» λιγότερος
Όπως φαίνεται και στην ανακοίνωση, στη Ρηγίλλης ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση Κιλτίδη. Και δεν θα είναι υπερβολή αν πει κάποιος ότι δεν υπάρχει και μια σχετική ικανοποίηση από την αποχώρηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή. Όλοι γνωρίζουν ότι ο βουλευτής Κιλκίς ανήκε στον σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, «ο πρώτος μουτζαχεντίν της» όπως λένε χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη. Κι όπως φαίνεται η αποχώρηση Κιλτίδη θα είναι η πρώτη σε μια σειρά αποχωρήσεων στελεχών που πρόσκεινται στην κ. Μπακογιάννη. «Τώρα θα μείνουν αυτοί που πραγματικά είναι Νέα Δημοκρατία» λένε με νόημα τα στελέχη.  
Κάτι που επίσης επισημαίνεται από κύκλους της Ρηγίλλης αφορά στους λόγους που έθεσε ο κ. Κιλτίδης ως αφορμή για την «ηρωική» έξοδο του. Αυτούς, δηλαδή, που συνίστανται στην μη κάλυψη του για την υπόθεση του αποχαρακτηρισμού του δάσους της Ουρανούπολης. «Το όλα στο φως για μας είναι μια πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι» συμπληρώνουν από τη Ρηγίλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου