Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Επικίνδυνη οικονομική, δημοσιονομική αστοχία

Σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου αναλαμβάνει τεράστιους πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους στο όνομα της δραστικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνησή του εξακολουθεί να κινείται με βασανιστικά αργούς ρυθμούς και σε λάθος κατεύθυνση.

Προκλητικές εξαιρέσειςΜε τη μετατροπή του μνημονίου σε νόμο του κράτους και το πέρασμα της ελληνικής οικονομίας σε φάση εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για συνέχιση παραδοσιακών πολιτικών πρακτικών. Εάν συνεχιστούν οι πρόχειροι υπολογισμοί, το κομματικό βόλεμα και η μικροπολιτική διαχείριση, θα βρεθούμε σε διάστημα 3-6 μηνών σε πλήρες αδιέξοδο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταγράψουν μεγάλες αποκλίσεις σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα οικονομικής και δημοσιονομικής εξυγίανσης και θα ζητήσουν συμπληρωματικά μέτρα με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Πρέπει, λοιπόν, να κινηθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου γρήγορα και αποτελεσματικά, για να αποτρέψει τη διαφαινόμενη επιδείνωση της κατάστασης.
Στο χώρο της Υγείας δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βάλουν τάξη στις δαπάνες ούτε έχουν προωθήσει την αναγκαία διοικητική ανασυγκρότηση. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται οι δαπάνες ακόμα και σε σχέση με τις δαπάνες-ρεκόρ του προεκλογικού 2009. Σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική και το ασφαλιστικό, παρατηρούνται ήδη αμφιλεγόμενες εξαιρέσεις. Τα επιδόματα των τελωνειακών που υποτίθεται ότι καταργήθηκαν περνάνε στις πλάτες των καταναλωτών της ΔΕΗ, μέσω ενός «καπέλου» που επιβάλλεται στους λογαριασμούς της δημόσιας επιχείρησης. Οι λεγόμενοι ένστολοι έχουν καλύτερη μεταχείριση σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις τους, με αποτέλεσμα να ενισχύεται το κίνημα διαμαρτυρίας σε άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων, όπως είναι οι εκπαιδευτικοί και οι απασχολούμενοι στο ΕΣΥ. Οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της Βουλής συνεχίζουν το μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του σκληρά φορολογούμενου λαού, με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο να έχει συμπεριφορά εκπροσώπου επιθετικής συντεχνίας και όχι υπεύθυνου πολιτικού παράγοντα.
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις
Ακόμη και στα διαρθρωτικά μέτρα ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες καταφεύγουν σε άθλιες μεθοδεύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υποτιθέμενη απελευθέρωση των αδειών των φορτηγών δημόσιας χρήσης και των βυτιοφόρων έγινε με έναν τρόπο που αυξάνει το κόστος λειτουργίας τους, τιμωρεί τους καταναλωτές και διατηρεί την αξία των αδειών που ήδη έχουν εκδοθεί, κατά κανόνα με κομματικά και ευνοιοκρατικά κριτήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την ουσιαστική ακύρωση της απελευθέρωσης της αγοράς των φορτηγών δημόσιας χρήσης και των βυτιοφόρων ευθύνεται συγκεκριμένος παράγοντας του υπουργείου που ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση επί ΝΔ, απομακρύνθηκε από τη νέα κυβέρνηση, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί παρασκηνιακά με βασικό στόχο τη διατήρηση της αξίας των αδειών φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων που έχουν δοθεί σε συγγενικά του πρόσωπα.
Οι καθυστερήσεις, η έλλειψη οργάνωσης, οι πελατειακές και μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις και ο θρίαμβος διαφόρων κυκλωμάτων περιορίζουν επικίνδυνα την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής. Εάν δεν αλλάξουν στην κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση, είναι πολύ πιθανό να βουλιάξουμε...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου