Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Συναίνεση προς τι, τάχα;

Μέχρι τώρα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς κρατούσε μια στάση συνδιαλλαγής και συναίνεσης απέναντι στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.


Μια στάση που χαρακτηρίστηκε θετική από πολλούς, - ακόμη και από τη στήλη αυτή, η οποία δεν φημίζεται για τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα.

Μέχρι τώρα, οι πιο σκληρές αντιπολιτευτικές φράσεις που εκστόμισε ο Αρχηγός της Ν.Δ. ήταν: 1) Ότι η κυβέρνηση, με τους αδέξιους χειρισμούς της αναβάθμισε την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού της χώρας και 2) Ότι ψηφίζει «όχι» στα μέτρα του Μνημονίου, διότι υπήρχαν και άλλες λύσεις με το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, - απορρίπτοντας το δίλημμα περί «μονοδρόμου»…

Μέχρι τώρα, φυσικά!

Διότι από εδώ και πέρα είναι από άκρως δυσχερές μέχρι αδύνατο για τον Αρχηγό της Ν.Δ. να εξακολουθήσει την ίδια αντιπολιτευτική τακτική, - με δεδομένα και τα αυθεντικά αποκαλυπτήρια της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου από την ΕΚΤ και από το ΔΝΤ και τις προθέσεις της κυβέρνησης περί Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία της περιόδου 2004-2009.

Με άλλα λόγια:

1. Ενώ η κυβέρνηση επί μήνες απέδιδε τεχνηέντως την καθυστέρηση στη λήψη δημοσιονομικών κ.λπ. μέτρων στην απροθυμία των «εταίρων» της Ευρωζώνης, έρχεται ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Τρισέ και δηλώνει δημοσίως ότι «η ελληνική κυβέρνηση και άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και καθυστέρησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα…»!

2. Ενώ η κυβέρνηση, με διαρροές στα ΜΜΕ, αναγνώριζε μεν ότι τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά της υπεβλήθησαν από τους δανειστές και, ή τα παίρνουμε ή πτωχεύουμε, - έρχεται ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ. Στρος - Καν και αποκαλύπτει ότι «τα σκληρά μέτρα τα πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση» και ότι, αντίθετα «το ΔΝΤ ζήτησε πιο μακροχρόνιο και ηπιότερο πρόγραμμα» προσαρμογής! Και,

3. Ενώ αποτελεί, πια, εθνικό αίτημα και εθνική ανάγκη να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την πορεία της ελληνικής οικονομίας από την ένταξη στην ΕΟΚ (1981) μέχρι και τον Ιούνιο του 2010, ώστε να γνωρίζει τι κέρδισε, τι έχασε και ποιοι και πώς και πόσο τον ζημίωσαν – ο κ. Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να διεμβολίσει τη μείζονα Αντιπολίτευση με μια παρωδία Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία και με διπλό στόχο:

* Να ξεπλύνει τις αμαρτίες του κόμματός του. Και,


* Να φορτώσει όλες τις ευθύνες στη Ν.Δ.

Σε μια τέτοια Εξεταστική, η οποία θα στριμώξει τις πολιτικές και ποινικές αμαρτίες τριάντα χρόνων μέσα σε μια πενταετία, όχι μόνο δεν έχει θέσει το κόμμα της Μείζονος Αντιπολίτευσης, αλλά και κανένα κόμμα της Βουλής.
Αν επιμένουν να πλαστογραφήσουν την ιστορία, ας το πράξουν μόνοι τους. Και καμιά παράταξη ας μη γίνει δεκανίκι τους. Τριάντα χρόνια κυβερνιέται με ψεύδη αυτός ο τόπος. Είναι καιρός να αποκαλυφθεί η αλήθεια – είτε το θέλουν οι Κορύβαντες είτε όχι!
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου