Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Το νέο «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που έρχεται έως το φθινόπωρο επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό...


Φαύλος κύκλος

Το νέο «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που έρχεται έως το φθινόπωρο επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αδυνατούν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για αύξηση των εσόδων, μείωση των δαπανών και περιορισμό του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αδυνατούν, όχι μόνο
 επειδή η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων έχει μειωθεί δραματικά με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων που οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση. Αλλά και γιατί υπολειτουργεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το έργο του.



ΜΟΝΟ από την είσπραξη των ανείσπρακτων οφειλών θα μπορούσαν να βελτιώσουν τους οικονομικούς δείκτες και να περάσει η χώρα μας με επιτυχία τα τεστ των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χωρίς να χρειαστεί η λήψη πρόσθετων μέτρων. Αντ’ αυτού, υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να διακοπεί η ροή των δανείων προς την Ελλάδα, εφόσον η τρόικα διαπιστώσει αρνητικές αποκλίσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων οικονομικών μέτρων και στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ στοίχημα στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση για την ελληνική οικονομία είναι η μείωση του ελλείμματος και αυτό (πρέπει να) περνάει υποχρεωτικά (και) από την είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Αν αυτό είναι από δύσκολο έως απίθανο να συμβεί για τις οφειλές των μεγαλοφοροφυγάδων, δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί για ποιο λόγο γίνεται απλή διαδικασία όταν πρόκειται για οποιονδήποτε άλλο πολίτη που έχει ένα μικρό χρέος της τάξης των 300 ευρώ.


ΤΗΝ ΩΡΑ που ο υπουργός Οικονομικών καλύπτει θηριώδεις οφειλές προς την εφορία, όπως το χρέος των 5,5 εκατ. ευρώ του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, συζύγου της πρώην υφυπουργού Αντζελας Γκερέκου, που παρέμενε επί επτά μήνες στα συρτάρια του υπουργείου, δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε ηθικό να καλεί και πάλι τον έντιμο φορολογούμενο πολίτη να πληρώσει το «μάρμαρο» για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με νέα επώδυνα μέτρα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου