Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών .......

Σόιμπλε: Να αποφασίσει η βουλή για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

 Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε εξαρτά από την σύμφωνη γνώμη του Bundestag την ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας εάν και εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.
Αν υπάρξει ανάγκη και η Ελλάδα υποβάλει αίτηση για βοήθεια των χωρών της ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών συνηγορεί υπέρ μιας «νομοθετικής εξουσιοδότησης», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Μίχαελ Όφερ στο Βερολίνο. «Σε μια τέτοια απλή νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να συμμετάσχει....
 και το γερμανικό Κοινοβούλιο. Το Bundestag όμως θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα μόνον όταν φτάσουμε στην έσχατη περίπτωση. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει ανάγκη», διευκρίνισε ο κ. Όφερ. Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Σόιμπλε θέλει να επιτύχει συσπείρωση του κυβερνητικού στρατοπέδου, καθώς στις κοινοβουλευτικές ομάδες Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελεύθερων επικρατεί σκεπτικισμός.
Πολιτικά σκόπιμη η εμπλοκή του κοινοβουλίου
Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ ΜπάρτλεΩστόσο, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν όντως απαιτείται πράσινο φως από τη βουλή, καθώς η κυβέρνηση δεν θα χορηγήσει απευθείας δάνειο από τον γερμανικό προϋπολογισμό, αλλά θα εγγυηθεί για δάνεια που θα χορηγήσει η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η εμπλοκή του κοινοβουλίου είναι πολιτικά σκόπιμη, εκτιμά ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε, καθώς και η κοινή γνώμη αντιμετωπίζει αρνητικά ενδεχόμενο χορήγησης γερμανικής βοήθειας στην Ελλάδα.
Πέραν τούτου, ο κ. Όφερ απέρριψε ως «εικοτολογίες»¨δημοσιεύματα, που θέλουν τα δάνεια βοήθειας των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα να φτάνουν μέχρι και 90 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου