Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Πάνω από τις 420 μονάδες βάσης το spread

Το spread πάνω από τις 400 μονάδες φέρνει πιο κοντά τον μηχανισμό στήριξης
Reuters
Το κόστος κρατικού δανεισμού συντηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, εντείνοντας τις πιέσεις στην κυβέρνηση
Πάνω από τις 420 μονάδες βάσης ενισχύθηκε την Πέμπτη το spread στο 10ετές ομόλογο, καθώς εντείνονται οι πιέσεις από τις αγορές για να προσφύγει η Ελλάδα στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, ώστε να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να αποφύγει το εφιαλτικό -και αρκετά μακρινό- ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.....
Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 427 μονάδες βάσης, ενώ άνοιξε στις 393, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Λίγο μετά τις 13:30 είχε υποχωρήσει στις 408.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η διαφορά του επιτοκίου ξεπερνά το 4% από την περασμένη Κυριακή, όταν οριστικοποιήθηκε το πακέτο στήριξης, συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ για το 2010.
Αυτό σημαίνει ότι η αν η Ελλάδα βγει την Πέμπτη στις αγορές για να δανειστεί για περίοδο 10 ετών, θα πληρώσει 4,08% υψηλότερο επιτόκιο έναντι της Γερμανίας.
Το επιτόκιο (κινείται αντιστρόφως ανάλογα της τιμής) του 10ετούς τίτλου αυξήθηκε μέχρι το 7,38% (άνοιξε στο 7,08%), ενώ λίγο μετά τις 13:30 ήταν στο 7,20%. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η Πορτογαλία πούλησε 10ετή ομόλογα, ύψους 2 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 4,34%.
Το ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) ανήλθε σε νέο επίπεδο-ρεκόρ, στις 454,8 μονάδες, από 433,5 την Τετάρτη. Στις 8 Απρίλιου είχε σημειώσει το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ (443,5 μονάδες).
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε έως και κατά 0,66% στο 7,10%, ενώ λίγο μετά τις 13:30 ήταν στο 6,83%. Στις 8 Απριλίου είχε «πετάξει» στο 7,83%, επίπεδο το οποίο ήταν το υψηλότερο από το 1999.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε επιπλέον 360 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων, της περασμένης Τρίτης. Το συνολικό ποσό που αντλήθηκε από την δημοπρασία ανήλθε στα 1,92 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Τρίτη, 20 Απριλίου, ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση 3μηνων εντόκων γραμματίων. Η προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση είχε γίνει στις 19 Ιανουαρίου και το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,67%.
Το τρέχον επιτόκιο στην αγορά είναι 3,5%-4%.
Wall Street Journal: Έως 4 δισ. από το δολαριακό ομόλογο
Σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, την Πέμπτη, αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα αναζητήσει μικρότερο ποσό, απ' αυτό που φαινόταν ότι ήθελε αρχικά, κατά την έκδοση ομολόγου σε δολάρια.
Η WSJ επικαλείται «Έλληνα αξιωματούχο», ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η Ελλάδα «ελπίζει να αντλήσει από 1 έως 4 δισ. δολάρια», καθώς δεν υπάρχει ισχυρή ζήτηση για ελληνικά ομόλογα στις ΗΠΑ
Σημειώνεται ότι ο ΟΔΔΗΧ έλπιζε σε άντληση ποσού της τάξεως των 5-10 δισ. δολαρίων.
«Η Αθήνα μπορεί να ακυρώσει την έκδοση, αν το ελάχιστο απαραίτητο ποσό δεν μπορεί να συγκεντρωθεί», φέρεται να είπε άλλος Έλληνας αξιωματούχος που επικαλείται η εφημερίδα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου