Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Σαμαράς: ολέθρια η διαχείριση του τελευταίου τριμήνου

Νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τη διαχείριση της δημοσιονομικής κρίσης, κατά το συνέδριο του Economist αυτή τη φορά.

«Τα δύο τρίτα της συνολικής υστέρησης εσόδων, για ολόκληρο το 2009, σημειώθηκαν μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους, υπό τη νέα κυβέρνηση. Και με ευθύνη της… Κι ύστερα προσέθεσε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί κι έγραψε κι επιπρόσθετες δαπάνες ως την τελευταία στιγμή.
Κι έτσι το χρέος εκτοξεύθηκε στο 12,7% για να πάει τελικά στο 13,6%» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ .Όπως υποστήριξε «χωρίς αυτή την ολέθρια διαχείριση του τελευταίου τριμήνου, και τις λογιστικές αλχημείες, το έλλειμμα δεν θα ξεπέρναγε το 8,5%».
Ο κ., Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική σχετικά και με ενέργειες ή δηλώσεις συγκεκριμένων στελεχών της κυβέρνησης, όπως για την δήλωση παρομοίωσης της ελληνικής οικονομίας με τον «Τιτανικό» , αλλά και την δήλωση αδυναμίας καταβολής συντάξεων από τον υπουργό Εργασίας.
Κατηγόρησε όμως το κυβερνών κόμμα και για τα γενεσιουργά αιτία των σημερινών διαρθρωτικών προβλημάτων. «Αν θέλετε να μιλήσουμε για τα βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, υπάρχουν κάποιοι που οφείλουν να απολογηθούν γιατί ως κόμμα τα δημιούργησαν κι όποτε είχαν την ευκαιρία τα επιδείνωναν στη συνέχεια, κι αν κάποιος άλλος πήγαινε να τα διορθώσει του έθεταν αξεπέραστα εμπόδια» ανέφερε.
Συμπλήρωσε ακόμη για το ίδιο θέμα ότι «όταν ξανάγιναν κυβέρνηση και διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν ξανά να μοιράσουν λεφτά όπως είχαν υποσχεθεί, πήραν ένα πρόβλημα δημόσιου ελλείμματος και το μετέτρεψαν σε μοναδική και πρωτοφανή κρίση δανεισμού».
Ο κ. Σαμαράς έστειλε με την ομιλία του επίσης μηνύματα όχι μόνο προς την κυβέρνηση αλλά και προς το εσωτερικό του κόμματός του, σχετικά με την στάση του απέναντι στην κρίση και τα αμέτρα. «Ακούγονται πολλές φωνές, που ζητούν μπροστά στην κρίση πολιτική υπευθυνότητα. Άλλες είναι σοβαρές και καλόπιστες. Και πάντα σταθερές… Άλλες προσπαθούν να τεκμηριώσουν τη συνενοχή των δύο μεγάλων κομμάτων προκειμένου να συμπαρασυρθεί ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στην κρίση» ανέφερε σχετικά.
Πρόσθεσε όμως ότι ο ίδιος είναι απλώς ρεαλιστής. «Γι’ αυτό εξ αρχής έκανα πράγματα δεν έχει ξανακάνει ποτέ κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Ζήτησα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα εγκαίρως, πρότεινα αντιδημοφιλή μέτρα, υπέδειξα τι να κάνει και τι όχι, έβαλα πλάτη στις προσπάθειές της να επιτύχει την στήριξη των Ευρωπαίων και να αποκρούσει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε επίσης στο ζήτημα της αξιοπιστίας των οικονομικών οίκων και των εκθέσεών τους, επέκρινε την κυβέρνηση για την μορφή και τις ασάφειες του «Καλλικράτη» και ζήτησε την κατεπείγουσα αξιοποίηση της τεράστιας σε χρηματική αξία ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Προειδοποίησε ακόμη ότι μία βαθιά ύφεση θα οδηγήσει σε αποτυχία και αυτά τα μέτρα και στην ανάγκη λήψης νέων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου